Türkiye’nin En Büyük Puzzleı Tamamlandı

300 metrekare alanı kaplayan ve bin 23 parçalık Alman ressam Albrecht Dürer’in resmedildiği Türkiye’nin en büyük puzzleı tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 28-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Nürnberg Kültür Günleri kapsamında ünlü Alman ressam Albrecht Dürer'in portresinin resmedildiği bin 23 parçalık dev puzzle tamamlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda 1471-1528 yıllarında Nürnberg’te yaşamış ünlü ressam Albrecht Dürer'in ilk eserlerinden olan ve yakası kürklü cübbe içindeki kendi portresi puzzle olarak yapıldı. Antalyalı ve Nürnbergliler’in birlikte çalıştığı etkinlikte portre 3 saat içinde tamamlandı. Türkiye’nin en büyük puzzleıne küçükler kadar büyükler de ilgi gösterdi. Nürnberg Belediyesi'nce getirilen puzzle 300 metrekare alanı kapladı. Puzzlenın son parçasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın çocuklarla birlikte yerleştirdi. Başkan Akaydın’a Nürnberg Belediye Başkan Yardımcısı Julıa Lehner de eşlik etti

Yerleştirme işleminin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Lehner, bu tür etkinlerle kültürün direkt insanlara götürüldüğünü söyledi.

Başkan Akaydın’ın bu noktada çok başarılı olduğunu ifade eden Lehner, “Biz aslında bugün burada Albrecht Dürer'in kendi portresini Antalyalılar’ın ayaklarının altına serdik. Halkın hayranlıkla katılımını izledik’ dedi.

Oktober Fest Festivali’nin de Antalya’da düzenlendiğini hatırlatan Başkan Akaydın ise, “Yapılan bağnaz saldırıdan dolayı gitmiyorum. Bu saldırıyı yapan bağnazlar adına bir utanç melesidir. Dünyanın her yerinde kutlanan Oktober Fest bira festivali hafifliğine indirildi. Artık giremez olduk korkudan. Ama bugün burada dostlarımla olduğum için mutluyum. Türk çocuklarının zekasını test ettik. Alman dostlarım puzzleı en hızlı yapan çocukların Türkler olduğunu söylediler. Bundan dolayı çok mutluyum” diye konuştu

Kaynak: İHA