Ebso Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi Eylem Planına Hazır

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, oda olarak üretimi harekete geçirecek iç talebin canlandırılması yönündeki uygulamaların destekçisi olacaklarını bildirdi.

Gökçüoğlu, “Temennimiz üretim ve istihdamın artırılmasına yönelik tedbirlerin ve öncü sektörlerimizin rekabet edebilirliğini artırıcı önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesidir” dedi.

Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi’nin 2014 yılına ilişkin eylem planı hazırlıklarına da dikkat çeken Gökçüoğlu, sanayicilerin kendilerini ilgilendiren alanlarda bu plana dahil olmaları gerektiğini söyledi.

ALTI STRATEJİK AMAÇ
EBSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, oda bünyesindeki 64 meslek komitesinden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, üyelerle işbirliği anlayışı içinde, yenilikçi ve ulusal ölçekte referans alınacak hizmetler sunmak amacıyla faaliyetleri sürdürürken odaklanılan 6 stratejik amacı paylaştı. İbrahim Gökçüoğlu, “Stratejilerimiz; hizmetlerimizi ve ilişkilerimizi geliştirerek müşteri bağımlılığının artırılması, toplumsal ve sektörel paydaşlarla işbirlikleri geliştirerek Oda hizmetlerinin etkinliğinin artırılması, bölgedeki fırsatları ve gelişen sektörlere yönelik hizmetler sunarak İzmir sanayisinin büyümesine katkıda bulunulması, sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi ve kamuoyunun yaratılması, insan kaynakları süreçlerinin geliştirilerek çalışan memnuniyetinin artırılması, yönetim sistemlerini geliştirerek kurumsal performansın etkinleştirilmesidir” dedi.

5174 Sayılı TOBB Kanunu’nda da belirtildiği gibi meslek komitelerinin yararlı ve gerekli gördüğü tedbirleri görüşmek üzere yönetim kuruluna konularını sunmakla, Meclis veya Yönetim Kurulu tarafından bilgi istenmesi halinde konusunda araştırma yapmak ve istemi cevaplandırmakla yükümlü olduğunu hatırlatan Gökçüoğlu, “Meslek komitelerimiz verimli çalıştıkça, meclisimiz de verimli sonuçlar elde edebilecektir. Sektörlerinizde yaşanan sıkıntıları, gelişmeleri bizlerle paylaşırsanız birlikte hareket etme şansımız olur. Sizlerin konuları, görüşleri ve önerileri bizler için çok önemlidir. 64 farklı sektörün içinde olan 324 kişinin bildiğinden daha fazlasını bilmemiz mümkün değil. O nedenle de lütfen bizlerle her zaman irtibat halinde olun” diye konuştu.

ANKARA'DA TEMSİLCİLİK AÇAN İLK ODAYIZ
Oda seçimlerinden sonra çalışma döneminin hemen başında sektör kurullarını oluşturduklarını, oldukça verimli geçen toplantılar gerçekleştirdiklerini vurgulayan İbrahim Gökçüoğlu, EBSO üyelerinin üniversitelerden sivil toplum kuruluşlarına, sanayiciden danışmanlara kadar konunun uzmanlarından oluşan Yönetim Kurulu Çalışma Grupları aracılığıyla konulara çözüm bulabileceğini ifade etti.

İbrahim Gökçüoğlu, EBSO’nun Ankara’da temsilcilik açan ilk oda olduğunu da hatırlatırken, sanayicilerin Ankara’da yapılması gereken, tüm bakanlık ve kurumlarla ilgili bürokratik işlemlerinin de bu temsilcilik aracılığıyla takip edildiğini söyledi.

Göreve geldiklerinden bu yana hizmet kalitesini artırma, odanın farklılığını ortaya koyma gayretinde oldukça önemli mesafe katettiklerini belirtirken, yürütmekte oldukları yönetim sistemleri ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, TOBB akreditasyon sisteminde mükemmel seviye, Ege Bölgesi Kalite Ödülü, Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız Belgesi ile Ulusal Kalite Ödülü için yürütülen çalışmaların bunun bir göstergesi olarak nitelendirdi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, meslek komitesi üyesi sanayicilere şöyle seslendi: “Gönüllü olarak seçildiğimiz bu kurumda görevlerimizin hakkını sonuna kadar vereceğimize inancımız tamdır. Çalışma şevkinizin görev süresi sonuna kadar aynı heyecanla devam etmesini diliyorum. Üretimi harekete geçirecek iç talebin canlandırılması yönündeki her türlü uygulamanın destekçisi ve takipçisi olduğumuzu bilmenizi isterim. Temennimiz, üretim ve istihdamın artırılmasına yönelik tedbirlerin ve öncü sektörlerimizin rekabet edebilirliğini artırıcı önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesidir.”
PROJE KÜLTÜRÜ ŞART
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin sanayicilere sunduğu eğitim, danışmanlık, iş geliştirme, ihracat ve yeni pazarlar bulma faaliyetlerinin yanı sıra Yönetim Kurulu Danışmanı Prof. Dr. Atilla Yücel’in Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi 2014 Eylem Planı’na ilişkin sunumlarını da değerlendiren İbrahim Gökçüoğlu, “Firmalarımızın büyüklüğü ne olursa olsun proje kültürümüz olmalı. Çünkü KOSGEB ve diğer kuruluşlar destekleri artık projelere veriyor, projeler firmalara artı değer kazandırıyor. Küçük firmalarımız bir endüstri meslek lisesi mezununu, daha büyüklerimiz bilgisayar, işletme, makine mühendisleri işe alarak projeleri takip ettirebilir. EBSO Proje Bürosu’ndan, EBİLTEM’den yararlanın. Üniversite ve sanayi işbirliği bunun için şart. Firmalar destekler sayesinde bunun için ek yük altına girmedikleri gibi proje alındığında da maliyeti çıkıyor. Sanayicilerimiz ayrıca UBTYS’de kendi alanlarındaki eylem planlarına dahil olmak için çaba göstermeliler” dedi.

Kaynak: İHA