7. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından Konya'da düzenlenen "7. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi"nin açılışı yapıldı.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden katılan öğretim üyelerince sağlık politikaları, sağlıkta finansman ve hizmet yönetimi konularında 150 bildirinin sunulacağı kongre, 27-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, bir otelde düzenlenen açılışta, kongrenin bilimsel altyapı, akademisyenler arasındaki iletişimi artırma ve hastane idarecilerinin güncel bilgileri paylaşımı konusunda önemli olduğunu söyledi.

Konya'nın, Anadolu'nun yükselen bir değeri, SÜ'nün de şehrin önemli bir markası olduğunu ifade eden Gökbel, "Bu hafta içerisinde SÜ öğretim üyeleri tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası düzeyde 4 ayrı toplantıya katıldım. Her yıl SÜ öğretim üyeleri tarafından yapılan etkinliklerin sayısı artıyor. Bunda, Konya'da ulaşım ve konaklama imkanları açısından önemli gelişmelerin olmasının büyük katkısı var. Bu gelişmelerle Konya, Türkiye'de çok sayıda toplantıyı düzenleyebilecek bir şehir haline gelmiştir" diye konuştu.

Gökbel, kongreye katılımları dolayısıyla Konya Valisi Muammer Erol'a teşekkür plaketi takdim etti.

Kongre Yürütme Kurulu Dönem Başkanı ve SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şebnem Aslan ise sağlık yönetiminin önemli bir aşamayı geçirmekte olduğunu belirtti.

Kongrede sağlık ve hastane idaresine ilişkin pek çok konuyu ele alacaklarını anlatan Aslan, "Hepimizin bir çatı altında toplanarak, farklılıkların yönetimi şeklinde devam etmemiz daha da önemli hale gelmektedir. Sağlık yönetimini birleştirmek adına toplantılar yapıp, sorunlarımızı dile getiriyoruz. Gerek müfredat farklılığını ortadan kaldırma, gerek ortak bir isim altında buluşma, gerekse sağlık yönetimi alanında yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin iş sahasında neler yapabilecekleri noktasındaki sorunları tartışıyoruz" dedi.

Açılışa, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aliye Mavili Aktaş, Konya Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir, Sağlık İdarecileri Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilal Ak, kamu ve özel hastanelerin yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA