Vali Akdemir Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, ilçe köy ziyaretlerine Tercan ile devam etti.

Vali Akdemir Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor
Yerel potansiyelin ve kaynakların değerlendirilmesini, kırsal toplumun iş ve yaşam koşullarının kentsel alanlarla uyumlu olarak yöresinde geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması, kırsal iş gücünün eğitim düzeyinin ve eğitim kalitesinin artırılması konusunda ilçe ve köylerde denetimlerini sürdüren Vali Akdemir, beraberinde Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve ilgili kurum yetkilileri ile birlikte Tercan ilçesine bağlı, Kökpınar, Küllüce ve Kalecik köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tercan ilçesi girişinde İlçe Kaymakamı Osman Güven ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Abdurrahman Akdemir ve beraberindeki heyet daha sonra Beşgöze Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İncelemelerde Vali Akdemir, vatani görevini yerine getiren askerlerle görüşerek istek ve sorunlarını dinledi. Bölgedeki grup köy yollarının bağlantısını sağlayan ve asfaltlama çalışmaları yeni tamamlanan 17 km’lik yolu incelemelerinin ardından Kökpınar köyünü ziyaret eden Akdemir, Kökpınar İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu. İncelemelerde okul lojmanlarının iyileştirilmesi, okulun çevre düzenlemesinin yapılması ve okuldaki eksikliklerin giderilmesi için İlçe Kaymakamı Osman Güven’e talimat verdi.

İncelemelerin ikinci durağında Küllüce köyünü ziyaret eden Vali Abdurrahman Akdemir, köy halkı ile bir araya gelerek vatandaşların ihtiyaç ve sorunlarını dinledi, Köy içerisinde incelemelerde bulundu. Köyde, çocuklara oyuncak dağıtarak onlarla yakından ilgilendi. Son olarak Kalecik Köyünü ziyaret eden Vali Akdemir, Kalecik İlköğretim Okulu binasında inceleme ve denetimlerde bulunarak, öğretmen ve öğrencilerle bir süre görüştü. Görüşmede öğretmen ve öğrencilerin istek ve şikâyetlerini dinleyen Akdemir, okul ihtiyaçların karşılanması ve öğrencilere kırtasiye yardımı yapılması için yetkililere talimat verdi. Kalecik Köyü sakinleri ile de görüşen Vali Akdemir, köyün girişi ile TOKİ tarafından köye yapılan konutlar arasındaki yolun asfaltlanması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Kaynak: İHA