TBMM Kit Komisyonu Başkanı Poyraz'ın Açıklaması

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı Fahrettin Poyraz, "Nasıl ki Türkiye'yi hep birlikte yönetiyorsak, hep birlikte de geleceğimizi inşa etme, o kaybettiğimiz güçlü medeniyetimizi yeniden oluşturma anlamında da çocuklarımızı, ciddi bir eğitime tabi tutma mecburiyetimiz var" dedi.

Özel bir restoranda göreve yeni başlayan öğretmenler için verilen tanışma ve kaynaşma yemeğinde öğretmenleri tebrik eden Dr. Poyraz, Bilecik'te çok güzel ve huzurlu bir şekilde hizmet etme imkanı olduğunu ve kendilerine sadece kapıların değil, gönüllerin de açık olduğunu bilmeleri gerektiğini hatırlattı.

Bilecik'te ve Türkiye'de kalıcı ve köklü bir değişim oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Dr. Poyraz, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi o geçmişteki gibi klasik, kurallarla, kalıplarla yönetmek yerine, hakikaten değişimin öncüsü olacak kadrolarla yönetmek ama bunun yanında en tepeden, aşağıya kadar birlikte olmak istiyoruz. Mümkün olduğu kadar birlikte yöneterek, kurumlarımızda, ülkemizde çok daha az kaynak israfıyla karşılaşacağız. Bunu da yaparken o geçmiş yılların dar kalıpları, kısıtlamaları bizi bağlamıyor. Özellikle eğitim noktasında böyle bir kaybımız, endişemiz hiç yok. Sizin herbiriniz bizim için değerlisiniz. Çocuklarımız da bizim en kıymetli varlıklarımız. Nasıl ki Türkiye'yi hep birlikte yönetiyorsak, hep birlikte de geleceğimizi inşa etme anlamında, o kaybettiğimiz güçlü medeniyetimizi yeniden oluşturma anlamında çocuklarımızı, ciddi bir eğitime tabi tutma mecburiyetimiz var. Eğer iddialıysak, 'Yeniden Büyük Türkiye'yi' kurma noktasında bir niyetimiz, samimiyetimiz, gayretimiz varsa, bunun yolunun da eğitimden geçtiğini, güçlü, karakterli, inançlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini biliyoruz."

Bilecik Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz ise Allah'ın anne ve babalarına emanet ettiği, onların da kendilerine emanet olarak okullara, sınıflara bıraktığı yavrularına en güzel şekilde eğitim, ahlak vermek, değerler kazandırmak, yeni eğitim-öğretim yılında kendilerinin en büyük amaçları olduğunu bildirdi.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'i sadece bir sendika olarak görmediklerini dile getiren Selöz, şöyle konuştu:

"Kurucumuz da öyle değerlendirmiyordu. Kendi ifadesiyle, 'Dini, kimliği, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun, kim mazlumsa, zulme, haksızlığa uğramışsa onun yanında olmak, dertlerine ilaç olmak amacıyla bu sendika ortaya çıktı' demiştir. Biz, çalışanların özlük haklarını korumak, daha ileriye getirmek görevlerimizden en önemlisi ama bunun yanında biz, değerler sendikacılığı yapıyoruz. Değerlere, kurumlara önem veriyoruz. Ülkemizi önemsiyoruz, devletçilik yapmıyoruz ama devletle, halkla beraberiz. Vesayetin, darbecilerin karşısındayız. Hakların, özgürlüklerin, temel insan haklarının yanındayız."

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, şube müdürleri ve sendika üyelerinin katıldığı gecede konuşmaların ardından, göreve yeni başlayan öğretmenlere kalem ve kitap hediye edildi.

Kaynak: AA