Eskişehir’de Trafik Sorununa Çözüm Önerileri

Çevre Derneği, Eskişehir’de her geçen gün artan trafik sorununa yönelik önerilerde bulunarak radikal tedbirler alınması gerektiğini açıkladı.

Eskişehir’de Trafik Sorununa Çözüm Önerileri
Dernek Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer Türkiye’de her gün trafik kazasında 20-30 kişinin öldüğünü ve sayısız yaralanmalar olduğunu anımsatarak kısa ve uzun vadeler çözümü önerdi. Eskişehir trafik sorunun çözümü için kısa ve uzun vadeli önerilerde bulunan Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer “Kısa vadede özel araçların şehir merkezine yasaklanması ulaşımın sadece toplu taşıma yapan tramvay çalışmalıdır. Süper marketler şehir dışına alınmalı, sürekli trafik denetimi yapılmalı ve ağır cezalar uygulanmalıdır. Fabrika servis araçları trafik saatleriyle kurumların paydos saatleri aynı saatlere gelmeyecek şekilde koordine edilmeli, tramvay ve araç trafiğinin kesiştiği kavşaklara alt yaya geçitleri yapılmalıdır” dedi.

Şehir içinde yapılan ulaşım ve trafik değişiklikleri iyi planlaması ve iyi zamanlanması gerektiğini vurgulayan Sümer uzun vadeli önerileri de şöyle sıraladı:
“Avrupa’da ve Amerika'da trafik mühendisleri yetiştiren okullar bulunmaktadır. Şehirlerdeki trafik ve ulaşım bu trafik mühendisleri tarafından yürütülür. Trafik sorunları polisiye olarak değil bilimsel olarak ele alınmalı ve çözümler getirilmelidir. Gerek şoförlerin ve gerekse yayaların trafik sorunu devlet olarak ciddiyetle ele alınmalı ve radikal tedbirler getirilmelidir.”
Kaynak: İHA