Ergani'de İki Doktorun Darp Edildiği İddiası

SES Diyarbakır Şubesi, Ergani Temsilciliği ve Diyarbakır Tabip Odası, Ergani Devlet Hastanesi'nde iki doktora yönelik gerçekleştirilen şiddet olayını kınadı.

Ergani Devlet Hastanesi'nde bir araya gelen SES ve Tabip Odası üyeleri adına açıklamayı okuyan SES Ergani Temsilcisi Deniz Akdağ, artık insanların, sağlık kuruluşlarına tedavi olmaya değil, sağlık çalışanlarına bağırıp çağırarak, hakaret ederek ve hatta darp ederek stres atmaya geldiklerini savundu.

Acil serviste nöbetçi Fizik tedavi uzmanı Asiye Gülsüm Yılmaz'ın bir polis memurunun usulsüz hastalık raporu talebini reddettiğini ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Bu polis memuru bir süre sonra adli bir vaka için yeniden hastaneye gelmiştir. Doktor hanımın sorduğu sorulara ters ve üslupsuz cevaplar vermiştir. Getirdiği eli kelepçeli şahısın kelepçesini çıkardıktan sonra muayenesi için doktor hanımın güvenlik talebini duymazlıktan gelmiştir. Üstüne üstlük doktor hanım hakkında muayene yapmadığını iddia ederek, şikayetçi olmuştur. Bayan doktor ekip otosuna konulup karakolda ifadesi alınmıştır. Bu nasıl bir olaydır ki Ergani ve çevre ilçelere hizmet veren bir doktor gecenin bir yarısı hastaneden ifadesi alınmak üzere karakola götürülüyor. Nöbetçi doktor kardiyolog Mehmet Han Mercan da bir hasta yakınının hakaretlerine ve tehdidine maruz kaldı."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Kaynak: AA