Bingöl’de Firar Eden Pkk’lı Teröristlerin Yakalanması

Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar ettikten sonra Bingöl merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalanan 17 tutuklu ve hükümlünün sorguları devam ediyor.

Bingöl’de Firar Eden Pkk’lı Teröristlerin Yakalanması
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve diğer ilgili birimler tarafından farklı binalarda sorguya alınan 17 PKK’lı teröristin sorgularının ardından mahmekeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Bingöl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin işbirliğiyle yürütülen operasyonda, İçişleri Bakanlığınca bölgeye gönderilen İnsansız Hava Aracı (İHA) aracılığıyla da havadan karadan yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda yakalanan 17 firarı teröristin sorgulamaları devam ediyor.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentte, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı farklı hizmet binalarında gözaltında tutulan teröristlerin mahkemeye sevk edilmelerinin ardından farklı bir ile nakil edilecekleri bildirildi.

Öte yandan, Bingöl Valisi İbrahim Vali Taşyapan ise yaptığı açıklamada, firar eden 18 tutuklu ve hükümlüden 17'sinin sabah düzenlenen operasyonla yakalandığını anımsatarak, diğer firarinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

GÖREVDEN ALINMALAR
Adalet Bakanlığı, Bingöl Cezaevi'ndeki firar ile ilgili açılan soruşturmanın selameti açısından Birinci Müdür, üç İkinci Müdür ve bir Başmemurun, Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumundaki görevinden alındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda 25 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşen firar olayına ilişkin başlatılan adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Soruşturmanın selameti açısından; Birinci Müdür, üç İkinci Müdür ve bir Başmemur, Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumundaki görevinden alınmışlardır” denildi.
Kaynak: İHA