Tunceli Valisi Köy Gezilerini Minibüse Binerek Yapıyor

Köy gezilerini makam aracı yerine minibüse binerek gerçekleştiren Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, "Devlet ve millet aynı yolda hep beraber olduğunu göstererek tabuları yıkıyoruz" dedi.

Tunceli Valisi Köy Gezilerini Minibüse Binerek Yapıyor
Alevi inanç merkezleri ve ziyaretlerin yollarını ve çevre düzenlemesini yaptıran Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, sıra dışı tavırlarıyla bir ilke de imza attı. Vali Güner, İl Özel İdaresi Müdürlüğü’nün bir minibüsüne kendisi bindikten sonra, ilgili kurum amirlerini, sivil toplum kuruluşları başkanlarını ve yolda rastlayan vatandaşları da yanına alarak köy ziyaretleri yapıyor. Vali Güner, "Eski tabuların yıkıldığını, devletin, milletin, sivil toplum kuruluşlarının bir ve bütün olduğunu, aynı havayı teneffüs edebildiğini, aynı yoldan hep beraber gidebildiğini, birbirlerine güvenip inanabildiğini, göstermek için bu minibüsün içindeyiz. Vatandaş bunu görür hissederse, vatandaşın devletine olan inancı, milletine, halkına inancı, sivil toplum kuruluşlarına karşı olan inancı güçlenecektir" dedi.

Halkın değer verdiği, inandığı, Düzgünbaba'nın yolunu ve çevre düzenlemesini yaptıklarını kaydeden Vali Güner, "Aynı şekilde ilde Alevi inanç ve ibadet yerlerine ulaşımın sağlanması ve çevre düzenlemesi çalışmalarında sona geldik. Alevi kardeşlerimizin, Kürt kardeşlerimizin, Dersim olarak tabir edilen Tunceli ilinde ötekileştirilmediğini, devletin onlara değer verdiğini gücümüz yettiği kadar hissettirmeye çalıştık. Vatandaşın bize duası, bu işe daha fazla sahip çıkmamızı teşvik edecektir. Bize dualarını ve taleplerini ileten tüm Dersimlilere, Tuncelililere, yürekleri inançlarla ve değerlerle yoğrulmuş, her türlü yozlaşmaya, her türlü asimilasyona karşı hassasiyet gösteren insanlarımıza, hassasiyetlerinden ötürü teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

"BARIŞA KARDEŞLİĞE SAHİP ÇIKALIM"
Çözüm sürecine ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Vali Güner, "Barış, huzur ve kardeşlik içerisinde, geleceğe emin adımlarla yürüyelim, bir ve beraber olalım, aramıza ayrılık gayrılık girmesin. Sağcısıyla, solcusuyla, Alevisiyle, Sunisiyle bir ve bütün olalım, hep beraber halkımıza tekrar acılar yaşamaması için sahip çıkalım, değer verelim. Anaların gözyaşlarından, yaşanan, acı ve ızdıraplardan ders alıp; barışı, kardeşliği, kucaklaşmayı ve gençliğimize sahip çıkmayı hep beraber ele alalım. Gençliğimizi eroin, esrar, alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışalım. Gençlerimize, neye inanıyorlarsa, bu Alevilik olabilir, Sünnilik olabilir, çeşitli yollar, çeşitli akımlar olabilir, onlara değerlerini yaşatıp öğretelim" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA