Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin, tüm kötümser senaryo ve beklentilerin aksine bir büyüme performansı sergilediğini belirterek, "Bu oran, küresel ekonomik dalgalanmalar, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve Türkiye'nin son 6 ayda içine sokulmaya çalışıldığı kaos girişimleri göz önüne alındığında önemi daha da artan bir başarıdır" dedi.

Burkay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla odada gerçekleştirilen meclis toplantısında yaptığı konuşmada, bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 4,4 gibi oldukça yüksek bir büyüme oranı kaydettiğini söyledi.

Türkiye'nin, dünyada ikinci çeyrekte en fazla büyüyen ülkeler arasında yer aldığını bildiren Burkay, 6 aylık ortalama büyüme oranının ise yüzde 3,7 olduğuna dikkati çekti.

Milli gelirin 786 milyar dolara çıktığını ve bu alanda yeni bir rekor kırıldığını anlatan Burkay, şöyle devam etti:

"Şu anda geriye dönük bir yıllık milli gelirimiz de 820 milyar dolara ulaştı. Bu rakam da Cumhuriyet tarihinin yeni bir rekorudur. Ekonomideki bu sevindirici gelişmelerde herkesin payı ve emeği var. Başta hükümetimiz ve ekonomi yönetimimiz olmak üzere işçilerimizi, esnafımızı, çiftçilerimizi, memurlarımızı, sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı, KOBİ'lerimizi tek tek tebrik ediyor, her birine şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum. Büyük bir memnuniyetle ifade etmeliyim ki Türkiye ekonomisi tüm kötümser senaryoların ve beklentilerin aksine bir büyüme performansı sergiliyor. Bu oran, küresel ekonomik dalgalanmalar, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve Türkiye'nin son 6 ayda içine sokulmaya çalışıldığı kaos girişimleri göz önüne alındığında önemi daha da artan bir başarıdır. Türkiye üzerinde toplum mühendisliği yapmak isteyenlere ekonomi diliyle en iyi cevap verilmiştir."

-Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefleri

Burkay, ekonomi gündemini meşgul eden döviz kuru dalgalanmalarının, Türkiye'ye özgü bir durum olmadığını bilmek gerektiğini dile getirdi.

Ülke olarak yılların emeğiyle gelinen ve son dönemde zirveye taşınan konumun yerle bir edilmesi girişimlerine göz yummayacaklarını vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"Demokrasiye ve ifade özgürlüğüne hepimiz sahip çıkarız. İş dünyası olarak art niyetli çevrelerin ve marjinal grupların, Türkiye'nin huzurunu ve istikrarını bozma eylemlerinin karşısında yer alacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Zaten Bursamız da bugüne kadar her türlü toplumsal konuda gösterdiği sağduyuyu ve ülke menfaatlerinden yana tavrını son olaylarda da sergilemiştir. Çok iyi anlaşılmalıdır ki sokaklara inen anarşi, Türkiye'nin istikrarını ve ekonomik büyümesini tehdit eder. Bu tür olayların tırmanması için yangına körükle gidenler ise ülkemizin ve Türk milletinin dostu olamazlar. Bizler coğrafyamızın kaderinin buradan çizileceğini unutmadan milletçe birbirimize güvenir, dayanışma ve kardeşlik içinde hareket etmeye devam edersek, Allah'ın izniyle Türkiyemiz 2023 ve ardından da 2071 hedeflerini mutlaka gerçekleştirecektir."

Kaynak: AA