'Suriyeli Muhalifler Cenevre Görüşmelerine Verdiği Desteği Bmgk'ya Bildirdi'

İngiltere'nin Suriye muhalefeti özel temsilcisi Jon Wilks, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed el-Carba'nın, "Suriye muhalefetinin siyasi çözümle ilgili Cenevre görüşmelerini desteklediğini, BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği bir mektupla teyit ettiğini" bildirdi.

Wilks, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, son günlerde el-Carba ve Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Selim İdris ile Cenevre sürecini görüşmek üzere bir araya geldiğini ifade etti.

"SMDK Başkanı, Suriye muhalefetinin siyasi çözümle ilgili Cenevre görüşmelerini desteklediğini, BMGK'ya gönderdiği bir mektupla teyit etti" diye yazan Wilks, Cenevre süreciyle ortak bir anlaşma çerçevesinde tam yetkiye sahip geçiş hükümetinin kurulmasının amaçlandığını ve bu sürecin muhalefetin istediği değişimle ilgili olduğunu kaydetti.

Bazı ÖSO yetkililerinin Cenevre süreciyle ilgili daha fazla bilgi edinmek istediğini belirten Wilks, "Eğer siyasi çözümün sunduğu fırsatı redderlerse, barış isteyen Suriye çoğunluğuna sırtlarını dönmüş olurlar" ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague da bu ay başında Londra'da SMDK Başkanı el-Carba ile bir araya gelmişti. İngiltere geçen yıl, SMDK'yı resmen tanımış ve SMDK'nın İngiltere temsilcisi olarak Velid Safur atanmıştı.

Kaynak: AA