Pazarlarlı Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde hacı adayları düzenlenen törenle kutsal topraklara sevenleri ve dostları tarafından uğurlandı.

Pazarlarlı Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı
Pazarlar’dan bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hac görevini yapmak için 6 kişi kuradan çıktı. Hacı adayları Büyük Camide uğurlama töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Pazarlar İlçe Müftüsü Mustafa Türköz, "Kutsal topraklara gitmeden, buradan oraların kutsallığını anlamak çok zor. Mutlaka gitmek gerek. Kutsal topraklara gidenler, oraları bir daha unutamazlar. Gidip de dönmemek var, gelip de sevdikleriniz bulamamak var. Bu nedenle hakkınız helal ediniz."dedi.

Uzun bir bekleyişin ardından kutsal topraklara gidebilmenin sevinç ve mutluluğunu dile getiren hacılar ve aileleri duygusal anlar yaşadı. Mutlulukları gözlerinden okunan hacı adayları, sevinç gözyaşlarını tutamazlarken, "Allah bu sevinç ve heyecanı herkese nasip etsin" temennisinde bulundu.

Pazarlar’dan bu yıl kutsal topraklara 6 hacı adayının yanı sıra 1 din görevlisinin gideceği bildirildi.

Konuşmanın ardından kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Kuran-ı Kerim okundu. Topluca dualar yapıldıktan sonra, hacı adayları sevenleri ve yakınları ile gözyaşları ile kutsal topraklara uğurlandılar.
Kaynak: İHA