Ak Parti Aydın Milletvekili Edem'den Alt Geçit Tepkisi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Aydın Belediyesinin Atatürk Bulvarı üzerine yaptığı alt geçit teknik açıdan da idari ve hukuki açıdan da garabettir" dedi.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, TCDD İzmir 3.Bölge Müdürlüğü ile Aydın Belediyesi arasında 1998 yılında imzalanan protokol gereği Aydın Belediyesinin mücavir alanı içerisinde kalan demiryolu güzergahında yapılacak geçitlerin şekilleri üzerinde mutabakata varıldığını anımsattı.

Bu protokol maddeleri içerisinde yer alan geçitlerin şekli ve biçiminin teknik detayların incelenmesi sonucunda tespit edildiğini belirten Erdem, bu protokolun 27. maddesinde yer alan Atatürk Bulvarı geçidinin şeklinin "altgeçit "olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Atatürk Bulvarı demiryolunun altından geçerek devam edecektir. Bu şekil teknik elemanların incelemeleri sonucunda karara bağlanmış bir durumdur. TCDD'nin yazdığı yazıda da bu keyfiyet aynen ifade edilmektedir. Teknik elemanlar buna karar verirlerken, Aydın Devlet Hastanesi'nin konumunu, bir ambulans veya hasta taşıyan aracın kolaylıkla geçişini ve trafik akışını düşünmüşlerdir. Demiryolunun altından geçişi sağlayacak bir alt geçit yerine demiryoluna paralel giden garabet bir altgeçit yapılmıştır."

Kaynak: AA