12. Kapadokya Yemek Festivali

Göreme beldesindedüzenlenen Geleneksel Kapadokya Yemek Festivali'nin 4-5 Ekim tarihinde yapılacağı bildirildi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yaptığı açıklamada, festivalin Nevşehir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği'nin işbirliğiyle düzenlendiğini belirtti.

Bu yıl festivalin içeriğini daha da zenginleştirdiklerini kaydeden Cingil, "Önceki yıllarda düzenleme kurulu tarafından belirlenen yemeklerin yarıştığı festivalde, bu yıl çorba, ana yemek ve tatlı kategorilerinde katılımcılar istedikleri yemeklerle yarışabilecek" dedi.

Bu yıl iki güne çıkardıkları festivalde öğrenciler, ev hanımları, profesyonel aşçılar ayrı ayrı yarışacağını ifade eden Cingil, bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan festivalin bölgesel hale geldiğini belirtti.

Festivalin patentini de aldıklarını dile getiren Cingil, "Festivalde yemek işinin hem ustaları hem de hocaları bu işin içinde artık. Çok güzel bir çalışma süreci oldu. Festivalin artık Göreme'ye mal olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Kapadokya Geleneksel Yemek Festivalinin Türk Patent Enstitüsü'nden isim tescilini aldık. Bu çalışmalarda görev alan tüm arkadaşlarımı da ayrıca tebrik ediyorum. Onların özverili çalışmaları sayesinde daha fazla yol aldık" diye konuştu.

Kaynak: AA