Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Atatürk Barajı'nın yanında DSİ tarafından istimlak edilen alanda boş alanlar var. Bu alanlara badem, ceviz, nar gibi gelir getirici ağaçlar dikerek vatandaşımıza dağıtacağız" dedi.

Bakan Eroğlu, Çetintepe Barajı'nın da içinde bulunduğu 6 tesisin temelini atmak ve 7 tesisin açılışını yapmak üzere geldiği Adıyaman'da Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti. Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, AK Parti döneminde Adıyaman'a önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, geçen yıl 17 müjdeyle geldiği kente, bu yıl da 15 yeni müjdeyle geldiğini kaydetti.

Adıyaman'da açılacak ve temeli atılacak tesislerin maliyetinin 167 milyon lira olduğunu bildiren Eroğlu, "Adıyaman için büyük düşünüyoruz. Yarım asırdan fazla hayal edilen Çetintepe Barajı'nın temelini atacağız. Bu tesislerin Adıyaman'a maliyeti 167 milyon liradır. Bugün, Adıyaman için yatırımlarda bir milat olarak anılacaktır" diye konuştu.

Eroğlu, çalışmaların 2013 yılı itibariyle yoğun bir şekilde sürdüğünü anlattı.

-Baraj göllerinin etrafına gelir getirici fidan dikimi

Türkiye'de bulunan barajların etrafına gelir getirici fidanlar dikeceklerini belirten Eroğlu, bu kapsamda Başbakan Erdoğan'ın kampanyayı başlattığını hatırlattı.

Baraj kenarlarındaki bu bölgelerden en yakın köydeki vatandaşlara kurayla ücretsiz alanlar vereceklerini ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"DSİ'ye ait olan baraj kenarında gelir getirici ağaçlar dikerek, kurayla köydeki vatandaşa teslim edeceğiz. Bin günde bin gölet projesi kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Adıyaman'ı yemyeşil yapacağız. Atatürk Barajı'nın etrafında başladık. Zaten bir proje hazırlığı yaptık. Atatürk Barajı'nın yanında DSİ tarafından istimlak edilen alanda boş alanlar var. Bu alanlara badem, ceviz, nar gibi gelir getirici ağaçlar dikerek vatandaşımıza dağıtacağız. En yakın köyde kim varsa kurayla onlara vereceğiz. Bunun 3 yıl bakımı bakanlığımıza, geri kalan kısmı da vatandaşa ait. Bunu da kura çekip vatandaşa hazır bir şekilde vereceğiz. Kırsal alanda yaşayanlar için çok önemli bir çalışma bu."

Vali Demirtaş da Bakan Eroğlu'na Adıyaman'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'dan bilgi alan Bakan Eroğlu, DSİ binasının yerini yeni valilik ve sbelediye binaları için verdiklerini bildirdi.

Kaynak: AA