Özel Çocukların Toplumla Bütünleşmeleri Sağlanacak

Edirne Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından, özel eğitime muhtaç bireylerin toplumla bütünleşmesinin sağlanması amacıyla bir proje hazırlandı.

Özel Çocukların Toplumla Bütünleşmeleri Sağlanacak
Proje Trakya Kalkınma Ajansı tarafından onaylanarak sözleşmeleri imzalandı. Proje ile zihinsel engelli öğrencilerin toplumla bütünleşmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2012/2013 Yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen “Özel eğitime muhtaç bireylerin toplumla bütünleşmesinin sağlanması” adlı proje Edirne Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sözleşmelerin imzalanması ile birlikte başlayan proje 9 ay boyunca devam edecek

Proje koordinatörü Lokman Kızılyar Edirne Özel Eğitim Uygulama Merkezine devam eden 95 orta ağır düzeyde zihinsel engelli öğrencinin faydalanacağı projenin genel hedefinin, zihinsel engelli bireylerin toplumla bütünleşmelerinin sağlanması olduğunu ifade etti.

Projenin özel amacının ise zihinsel engelli bireylerin sportif becerilerini, toplumsal yaşam becerilerini ve üretim becerilerini geliştirerek içinde yaşadıkları toplumda daha bağımsız ve aktif bireyler olmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Toplam bütçesi 114 bin 664 TL olan projenin 103 bin 198 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek olup 11 bin 466 TL’si Edirne İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak.

Edirne il merkezi ile merkez köylerinde yaşayan zihinsel engelli bireyler, sportif aktiviteler yapabilecekleri, Özel Sporcular Spor Federasyonunun yapmış olduğu ulusal müsabakalara hazırlanacakları nitelikli spor salonlarından ve gerçek yaşam atölyesinde bağımsız yaşam becerilerini kazanabilecekleri ortamların yaratılması hedefleniyor.

Proje kapsamında Edirne Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde kondisyon odası, iş-üretim atölyesi ve ev ekonomisi atölyesi oluşturularak zihinsel engelli öğrencilerin eğitim-öğretimine hazır hale getirilecek. Bu atölyelerde zihinsel engelli bireyler uzman personel eşliğinde, bağımsız yaşam becerilerini kazanacak, güvenli ve kontrollü spor yapabilecekler.
Kaynak: İHA