Motosiklet Tutkunları Şanlıurfa'da Buluştu

Türk Riders Chopper Kulübü üyesi 50 motosikletçi, motosiklet kazalarının önlenmesine yönelik çeşitli etkinliklerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Adana, İçel, Gaziantep ve çevre ilçelerden "Aklımız da Kaskımız da Başımızda Olsun" sloganıyla kente gelen kulüp üyesi motosikletçiler, eski vilayet meydanında vatandaşlarla buluştu.

Adana Türk Riders Chopper Kulübü Başkanı Ömer Zülkadiroğlu, Türkiye'de motosiklet kullanımının yaygın olduğu kentlerin başında Şanlıurfa geldiğini belirterek, her yıl çok sayıda gencin motosiklet kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Gençleri güvenli sürüşe özendirme amacıyla şehri ziyaret ettiklerini ifade eden Zülkadiroğlu, "Kask, trafik cezası için değil trafik canavarından korunmak içindir. Motosikletiyle kaza yapan sürücülere seslenmek istiyoruz. Trafikte tehlikeli ve hızlı sürüşlerden kaçının, alkollüyseniz motosiklete binmeyin. Çünkü adrenalinle birlikte alkolün etkisi katlanarak artar. Trafik kurallarına ve güvenlik kurallarına uyun. Motosikletimizin kaportası bizleriz ve asfaltın ne kadar sert olduğunu ancak düşünce anlarız" diye konuştu.

Grup, daha sonra polis eskortu eşliğinde Atatürk Bulvarı'nda tur attı.

Kaynak: AA