Sakaryalı İhracatçılar Hindistan Pazarına Hazırlanıyor

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası , Geliştirme Projesi kapsamında, Hindistan pazarı konulu toplantı düzenledi.

SATSO'da düzenlenen toplantıda konuşan İhracat Genel Müdürlüğü Ülke Masaları Dairesinde görevli uzman Sinan Yüzal, hedef pazarlar arasında yer alan Hindistan'ın Türk yatırımcılar için oldukça avantajlı olduğunu ve yatırım potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yüzal, Hindistan'ın ihracat bakımından öneminin hızla yükseldiğini belirterek, "1995 yılında ihracatımızda 61. sırada olan Hindistan, 2012 yılında 39. sıraya yükselmiştir. Hindistan'a başlıca ihraç kalemlerimiz; metalik cevherler, demir-çelik ürünleri, doğal taşlar, otomotiv yan sanayi ürünleri, azotlu bileşikler, bazı tekstil ürünleridir. Başlıca ithal kalemlerimiz ise; petrol yağları, antibiyotikler, sentetik lifler, işlenmiş mermer, pamuk, tekstil ürünleridir" şeklinde konuştu.

Hindistan pazarında yer almak isteyen Sakarya İhracat ve İthalat Geliştirme Projesi firmalarına da ülkeye yatırımlarla ilgili tavsiyelerde bulunan Yüzal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Pazara uzun vadeli bir bakış açısı ile yaklaşılmalı, sabırlı olunmalı, Hindistan pazarına satılacak ürün, en büyük ihraç pazarımız olan Almanya'ya satılan ürün ile farklılık gösterdiği için bu pazara açılımda üretimde değişikliğe gidilmelidir. Reklam ülkede satışı etkileyen önemli bir unsurdur. Bu nedenle tanıtım çalışmalarına önem verilmeli, Hint film sanayi Bollywood tanıtım çalışmalarında kullanılmalıdır. Pazara giriş öncesinde bir ön çalışma yapılmalı ve pazar ziyaret edilmeli."

Kaynak: AA