İsu Arıza Sonrası Asfalt Tamiri Yapıyor

Kocaeli’nin sağlıklı içmesuyu ihtiyacını karşılayan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, kurum ekipleri tarafından yapılan altyapı ile arıza çalışmalarında yollarda meydana gelen hasara karşı asfalt yama çalışmaları yapıyor.

İsu Arıza Sonrası Asfalt Tamiri Yapıyor
İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde çoğunluğu yol güzergahında olan altyapı hatlarında oluşan arızaları giderirken, çalışmalarda yol ve asfalta meydana gelen bozulmalara da müdahale ediliyor. Arızalar için şimdiye kadar ilgili belediyelere yol asfalt bakım bedeli ödeyen İSU Genel Müdürlüğü, örnek bir projeyi daha uygulamaya koyarak İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinde asfalt yaması yapmaya başladı.

Kurumun İzmit, Derince ve Körfez Şube Müdürlükleri tarafından, üç ilçenin çeşitli cadde ve sokaklarda yapılan arıza ile altyapı çalışmalarının ardından devreye İSU yol bakım ekipleri giriyor. Çalışma yapılan bölgede zemin sıkıştırılıyor gerekli kesim işlemleri yapılarak asfalt için hazırlanıyor. Ardından yüklenici firma ekipleri tarafından asfalt dökülerek yama çalışmaları yapılıyor.

İSU Genel Müdürlüğü olarak ihbar yapılan arızalara kısa zamanda müdahale ettiklerini belirten Genel Müdür İlhan Bayram, ancak ilgili belediyeler tarafından yollara zamanında asfalt yapılmadığından dolayı çalışmaların eleştirildiğini anlattı. Asfalt tamiri için üç ilçede pilot uygulaması yaptıklarını dile getiren Genel Müdür İlhan Bayram, “Kurum olarak arızalara zamanında müdahale ediyoruz. Ancak, arızaların giderilmesi sırasında yollarda oluşan asfalt hasarının giderilmesi için zamanında işlem yapılamadığından dolayı vatandaşların şikayetleri ile karşı karşıya kalıyorduk. Yeni uygulama ile yollara daha hızlı müdahale etme imkanı bulduk. Kısa zamanda arızanın giderilmesi ve yol hasarlarının giderilmesi ile vatandaşlarımızın memnuniyetini alıyoruz. Uygulamayı gelecek yıl il geneline yaymayı hedefliyoruz“ dedi.

Kaynak: İHA