Adıyaman'da 'Annemin İşi Benim Geleceğim' Projesi

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Annemin işi benim geleceğim" projesiyle çocuk bakımı nedeniyle istihdama katılamayan kadınların önündeki engellerin kaldırılacağını söyledi.

Vali Demirtaş, yaptı açıklamada, proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Borusan Holding tarafından imzalanan protokolle Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'ne 75 çocuk kapasiteli bir kreş yapılacağını belirtti.

Projenin protokolerinin geçen Ocak ayında imzalandığını anımsatan Demirtaş, "Kadının yaşam kalitesini yükseltmek ve kadını sürdürülebilir kalkınmanın bir öznesi yapmak amacıyla Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde 0-6 yaş grubu için yapılması düşünülen kreşler Nisan 2014'te hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Proje sayesinde daha fazla kadının istihdama katılacağını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu: "Bu proje ile kadının iş gücüne katılımının önündeki engeller kaldırılacak ve çocuk bakımı nedeniyle istihdama katılamayan kadınlara çalışma fırsatı tanınacaktır. Sanayide kadın istihdamı artırılacak ve okul öncesi bakım ve eğitim hizmetlerinden yararlanamayan çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimi sağlayacak bir eğitim ortamı hazırlanmış olacaktır. Borusan Holding'in sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ilimizde hayata geçirilecek olan bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Kaynak: AA