Vali Tuna, Okul Müdürleri ve Aile Birliği Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen kültür gezilerinden sonra okullardan özgün çalışmalar beklediklerini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Tuna, okul müdürleri ve aile birliği başkanlarıyla ayrı ayrı toplantı yaptı. Odunpazarı Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıların ilkinde okul müdürleriyle bir araya gelen Tuna, yaptığı konuşmada, eğitim yönetiminde herkese eşit olunması gerektiğini belirtti.

İdarecilerin, bu dengenin bozulmasından dolayı çalışanlardan çok eleştiri aldığına dikkati çeken Tuna, şunları kaydetti:

"Eğer bir hususta birine gösterdiğimiz toleransı diğerine göstermezsek, bu durum çalışanlarımız arasındaki dostluk hukukuna da zarar verecektir. Dolayısıyla okul toplumunun huzuruna zarar verecektir. Birine tebessümle selam verirken diğerini fark etmemek, gönül mirasımıza uymayacaktır elbette. Bu hususta büyük hassasiyet göstermeliyiz. Öğretmenlerimizin çeşitli sebeplerle gruplaşmasına mani olacak, onları ortak paydada birleştirecek faaliyetler keşfetmek gerekir. Empati kurarak onların beklentilerini göz önünde bulundurmamız ve onları dinlememiz çok önemli. Zira birine 'sen değerlisin' demenin binlerce yolundan biri onları dinlemektir. Bu, öğrenci ve veliler için de geçerlidir. Polemiğe girmeden dinlemek, onların belki de o anlık duygusal tepkilerine anlayış göstermek, ileride doğabilecek sıkıntıları da başlamadan sona erdirebilir. Kültür mirasımız, gönül mirasımız da böyle davranmayı gerektirir."

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 5 bin 400 öğrencinin Türk dünyası ve Balkan ülkelerine gönderilmesi planlanan kültür gezisi programına da değinen Tuna, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu imkandan mümkün mertebe çok sayıda öğretmen ve öğrencilerimizin yararlanmasını istiyoruz. Onların hayat coğrafyalarının Türk dünyası ekseninde genişlemesi değerler eğitimine de katkı sağlayacaktır, inancındayız. Bu gezilerden sonra okullarımızdan özgün çalışmalar bekliyoruz. Bunlar fotoğraf sergisi, atölye çalışmaları ya da yayınlar şeklinde olabilir."

Tuna, okullar arasında geniş kapsamlı iş birlikleri olması gerektiğini vurgularken, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'na proje geliştirilebileceğini anımsattı.

Daha sonraki toplantıda okul aile birliği başkanlarının dilek ve temennilerini dinleyen Tuna, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğine göre okul aile birliklerinin eğitimin içinde daha aktif rol alacağını kaydetti.

Tuna, en kısa zamanda tüm okulları ziyaret etmek istediğini sözlerine ekledi.

Toplantılarda Vali Yardımcısı Günhan Yazar ve İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede de hazır bulundu.

Kaynak: AA