AK Parti Adana Milletvekillerinin Gaziler Günü Mesajı

AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ünüvar, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de "Gazilik" ünvanı verildiğini ve o tarihten sonra 19 Eylül'ün Gaziler Günü olarak kabul edildiğini belirtti.



Ünüvar, "Vatanı uğruna şehadet şerbeti içen evlatlarımız kadar dili, dini, milleti için ölüme göğsünü siper eden, korkusuzca canını ortaya koyan gazilerimiz de kutsal. Bundan sonraki yaşamlarını gazi ve malul olarak devam ettirmeye çalışan kahraman evlatlarımızın hükümet ve devlet olarak her türlü ihtiyaç ve sorunlarına cevap vermek suretiyle yanındayız'' ifadeleri kullandı.

Mehmet Şükrü Erdinç de Türkiye'nin, coğrafi ve siyasi konumu nedeniyle geçmişten günümüze sürekli iç ve dış odakların tehditlerine maruz kaldığını, bu tehditlere karşı vatan savunmasında çok sayıda asker ve polisin, şehitlik veya gazilik beratı aldığını belirtti.

Şehit ve gazilerin vatan savunması için yaptıkları kutsal mücadelenin, tüm dünyanın dikkatini çektiğini ve örnek gösterildiğini vurgulayan Erdinç, mesajında, "Bizler için bir övünç ve kahramanlık destanı oluşturan bu durum aynı zamanda bu günkü güçlü ve saygın Türkiye'nin temelinin oluşmasında önemli rol üstlenmiştir. Bugün bizler güzel ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmayalım. Onların Türkiye Cumhuriyetini ilelebet ve bağımsız yaşatma uğruna gösterdikleri kahramanlıkları hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerine yer verdi.

Fatoş Gürkan ise gazilerin toplumun madalyası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve ilelebet istiklali, aziz milletimizin huzur ve güveni için fedakarlıkların en büyüğünü olan ölümü göze alarak, vücudunun bir parçasını bu uğurda feda eden kahramanlarımız her zaman için gönlümüzün en özel köşesinde yer alıyor. Millet olarak birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Aziz şehitlerimizin hatıraları ve kahraman gazilerimiz için ne yapsak azdır. Onların bu vatan ve bizler için göstermiş oldukları fedakarlık karşısında bizim yapabileceğimiz tek şey, bize miras bıraktıkları bu aziz vatana, kanımız pahasına sahip çıkmak ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan yakınlarına ve kahraman gazilerimize hayatın her alanında hak ettikleri saygıyı ve şükranlarımızı sunmaktır."

Kaynak: AA