Besicilerin Kredi Borçlarının Affedilmesi Talebi

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Bakanlar Kurulu'nun "Zirai Kredilerin Ertelenmesi" kapsamının acilen genişletilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sadece doğal afet değil, hayvanları şap hastalığından ölen besicilerin de af kapsamına alınıp kredilerinin affedilmesi gerekiyor" dedi.

Uzunırmak, yaptığı yazılı açıklamada, 2011- 2012 yıllarında havanlarda karşılaşılan şap hastalığının etkilerinin halen devam ettiğini belirtti.

Hastalık nedeniyle 6-7 bin liradan alınan ineklerin yüzlercesinin telef olduğunu, kalanların ise kısırlaştığını ifade eden Uzunırmak, "Kısırlaşmış hayvanlar da zararına, 2-3 bin lira karşılığında kasaba verildi.

Aydın'da, yüzlerce köylü, bu yüzden, icralık duruma düştü. İflas edenler oldu. Halen binlerce köylü, besici perişan durumda" ifadelerini kullandı.

Ürünleri değişik nedenlerle zarar gören çiftçilerin banka ve kooperatife olan tarımsal kredi borçlarının ertelendiğini, üreticiye bazı kolaylıklar getirildiğini hatırlatan Uzunırmak, hükümetin besicilerin durumuna da en kısa sürede el atması gerektiğini belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hayvanları hastalıktan ölen veya kısırlaşan çiftçilerin de, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi gerekiyor. Bakanlar Kurulu, zirai kredilerin erteleme kapsamını acilen genişletilmesi gerekiyor. Sadece doğal afet değil, hayvanları şap hastalığından ölen besicilerin de af kapsamına alınıp kredilerinin affedilmesi gerekiyor."

Kaynak: AA