Bağcılar Belediyesi'nden Arnavutluk'taki İhtiyaç Sahibi Çocuklara Yardım

Bağcılar Belediyesi, Arnavutluk'taki ihtiyaç sahibi çocuklara giysi yardımında bulundu.

Yurt içinde ve yurt dışında önemli sosyal ve kültürel projeleri hayata geçiren Bağcılar Belediyesi, hayırsever iş adamların da yardımıyla yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Tiran'da iki bin yetim ve öksüz çocuğa giysi yardımı yaptı.

Bağcılar Belediyesi ile Alsar Vakfınca Tiran'daki Aslan Rusi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen "Arnavutluk Yetim Buluşması" programı, iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Programda, "Dünya Kur'an Okuma Yarışması" birincisi Bünyamin Topçuoğlu da Kur'an-ı Kerim okudu.

Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediye olarak yetimlere yönelik benzer projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra'yı da gösterdiği başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Çağırıcı, yetimler için yaptıkları organizasyona katkı veren Bağcılarlı iş adamlarına teşekkür ederek, benzer faaliyetleri bundan böyle de sürdürmek istediklerini kaydetti.

Alsar Vakfı Başkanı Gurra, Bağcılar Belediyesi başta olmak üzere bu faaliyette katkısı olan herkese teşekkür etti.

Gurra, "Gelecek hafta Türkiye'de okumak üzere 10 öğrenci göndereceğiz. Ayrıca önümüzdeki üniversite döneminde Arnavutluk üniversitelerinde okuyan 20 başarılı yetim çocuğa ilk kez burs vereceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Türkiye ve Arnavutluk arasında köklü bir bağ olduğunu vurgulayarak, Alsar Vakfı'nın da gelecekte İHH gibi sınırları aşan yardım projelerine imza atacağına inandığını belirtti.

Arnavutluk Milli Yetimler Büro Sorumlusu Kadri Aliya, Gurra'nın yaptığı faaliyetlerden mutluluk duyduğunu kaydetti.

Din, dil ve ırk gözetmeksizin yardım elinin muhtaç yetim çocuklara uzatılmasının takdire şayan bir davranış olduğunu aktaran Dünya Bektaşi Reisi Edmund Brahimaj da emeği geçenlere şükranlarını sundu.

İHH yönetim kurulu üyesi Mehmet Çelik, İHH olarak dünyanın 150 ülkesinde olduğu gibi Arnavutluk'ta da ihtiyaç sahiplerine yardım etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından palyaço gösterisinin sunulduğu programda, Makedonya'dan gelen Semazen ilahi grubu ilahiler seslendirdi. Programda, daha sonra giysiler dağıtıldı.

Kaynak: AA