Bursa Valisi Karaloğlu'nun Köy Ziyaretleri

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, köyleri ziyaret etti.

Ziyaretine 700 yıllık geçmişi olan Cumalıkızık köyüyle başlayan Karaloğlu, gelişinde köylüler tarafından karşılandı. Köyde restorasyonu yapılan cami ve diğer yapıları inceleyen Karaloğlu köy müzesinin daha geniş bir yerde yapılmasını söyledi.

Köye gelen yerli ve yabancı turistlerle bir süre sohbet eden Karaloğlu, Cumalıkızık Köyü Kadınları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret edip, her türlü desteği vereceklerini belirterek, kadınlardan, vatandaşlara doğal gıda satmaktan vazgeçmemelerini istedi.

Hamamlı Kızık köyüne geçen Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi hamamı gezdikten sonra köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet etti. Karaloğlu, yanına gelen çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı.

Saitabat köyündeki Saitabat Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini gezen Vali Münir Karaloğlu, dernek Başkanı Sermin Cakalıoğlu'ndan bilgi aldı.

Derneğin fiziki şartlarını ve hizmetlerini çok beğenen Karaloğlu, "Bu derneği bütün köy kadın derneklerimize örnek göstermeliyiz" dedi.

Saitabat köyünün üst kısmında bungalov evleri yapılacak bölgeyi inceleyen Karaloğlu, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun'dan bilgi aldı.

Vali Karaloğlu köyün meşhur şelalesinin suyunun kesildiğini görünce çok üzüldüğünü ifade ederek, "Keşke bu şelaleyi yaz ve kış akıtabilsek de buraya gelen vatandaşlarımız bu güzelliğe hep şahit olsalar" şeklinde konuştu.

Daha sonra kış turizminin yeni gözde mekanı olan Alaçam köyüne giden Karaloğlu'nu muhtar ve vatandaşlar karşıladı.

Bursa'nın özellikle dağ köylerinin "cennet gibi" olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, "Bu köylerde yaşayan insanlar kolay kolay ölmez, köyünüzün kıymetini bilin" diye konuştu.

Alaçam'da yapılması planlanan kayak tesislerinin yerini inceleyen Karaloğlu, günü birlik tesislerin zirvede, ancak otellerin eski Ankara yolundaki Alaçam yol ayrımı civarında yapılması gerektiğini söyledi.

Karaloğlu, ayrıca buradan mevcut oteller bölgesine yol açılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA