Aydın Eczacı Odası Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Aydın 21. Bölge Eczacı Odası’nın 2013 yılı olağan seçimli genel kurulu yapıldı.

Aydın Eczacı Odası Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Yoğun bir katılımla Eczacılar Odası Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurul sonucu Aydın Eczacı Odası Başkanı Salih Kozalı, ekibi ile birlikte 3. defa güven tazeledi.
Divan Başkanlığını eski oda başkanlarından Ayhan Süer Arda’nın yaptığı Olağan Genel Kurulu’da 2 liste yarıştı. 440 üyesi bulunan Aydın Eczacı Odası’nın seçimli olağan genel kurulunda Erhan Algan öncülüğündeki liste ile yarışan Salih Kozalı'nın listesi seçimi aldı. Seçim sonucu 3.defa güven tazeleyip 4. kez başkanlık görevine gelen Salih Kozalı oy veren vermeyen herkese teşekkür ederek, "Seçim geride kalmıştır. Meslektaşlarımızın ve mesleki sorunların çözümü için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Genel kurulda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek, önümüzdeki dönemde ülkede yapılacak seçimler dolayısıyla yaşanması muhtemel sıkıntılı günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulacağını belirten Kozalı, “Herkesin birbirine karşı saygılı olduğu; hiç kimsenin konumuna ve özel yaşantısına müdahale edilmediği; siyasi tercih, etnik kimlik ve inançlarından dolayı horlanmadığı bir ülke hayal ediyoruz” dedi.

"MESLEĞİMİZ İÇİN EN SIKINTILI KONULARIN BAŞINDA MUVAZAA KONUSU GELİYOR"
Konuşmasında mesleki sıkıntılara değinen Başkan Kozalı, muvazaa konusunun eczacılık mesleğinde en önemli sıkıntılardan biri haline geldiğini belirterek "Mesleğimiz için en sıkıntılı ve en onur kırıcı sorun muvazaa konusudur. Emeğin ve eczacılığın sömürülmesi demek olan muvazaaya hoşgörü ile bakmamız mümkün değildir. Yönetimdeki arkadaşlarımız ile beraber bu konuda çok uğraş verdik. 20-30 yıldır faaliyet gösteren muvazaalı eczaneleri kapattığımız gibi, muvazaa teşebbüsünde bulunan birçok eczaneyi de engelledik. Zaman zaman tehditler almamıza rağmen vazgeçmedik. Sıralama yapılsa en başarılı odalar arasında olduğumuzu biliyorum. Bunun haklı gururunu taşıyorum. Başarı hepimizindir" diyerek çalışma arkadaşlarına ve yönetime teşekkür etti.

Bunun yanı sıra 17 Mayıs 2012'de yenilerek yürürlüğe giren 6197 sayılı yasanın detayları ile ilgili yönetmeliğin çıkmaması nedeniyle yaşanan belirsizliğe de dikkat çekerek yetkililere seslenen Aydın Eczacı Odası Başkanı Salih Kozalı, bu konuda Türk Eczacları Birliği'nin hükümet nezdinde girişimde bulunmasını beklediklerini ifade etti.

Başkan Kozalı konuşmasının devamında "Önümüzdeki yıllarda zorlu günlerin ve dikenli yolların bizleri beklediğini biliyorum. Ancak her gecenin bir sabahı olduğu gibi, bu zorlukların da birbirimize kenetlenerek ve birbirimize destek vererek aşılacağını umut ediyorum. Her şey kaybedilebilir ve tekrar kazanılabilir. Ancak umut öyle değil. Umut kaybedilirse her şey biter. Onun için gelecekten umutluyuz. Yaptığımız her faaliyette bize destek veren siz değerli üyelerimize, emeklerinden dolayı Yönetim, Denetim ve Haysiyet Divanı üyelerime, komisyonlarda çalışan arkadaşlarımıza, denetçi eczacılarımıza, bölge temsilcilerimize ve oda çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA