Türkçevizyon, Denizli'de 21 Ülkeyi Buluşturdu

TRT, Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali'nde 21 ülkeden sanatçılar, Türkçe şarkılar seslendirdi.

Pamukkale'deki Hierapolis Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen Türkçevizyon Gala Gecesi'nde Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Doğu Türkistan, Gagavuzya, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Irak, Kırgızistan, Kırım, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Özbekistan, Romanya, Tataristan, Türkmenistan ve Yunanistan olmak üzere 21 ülkeden birer sanatçı şarkılarını "Bir Dil Bir Yürek" temasıyla Türkçe seslendirdi.

Şefliğini Metin Özülkü'nün yaptığı 30 kişilik orkestra eşliğinde 2 bin yıllık tarihi antik tiyatro, ses ve ışık düzeni ile dikkati çekti. Gecede TRT Gençlik Halk Dansları Topluluğu, özel gösteri sundu. Gala Gecesi'ne yoğun ilgi gösteren müzikseverler sanatçıların söylediği şarkılara eşlik etti.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, konserden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, ''Hem televizyoncu gözüyle hem de çıplak gözle bakıldığında televizyona yansıyan kısmıyla eşsiz bir organizasyon. Böyle bir antik tiyatroda müzik organizasyonu yapmak herhalde TRT'ye yakışırdı. Arnavutluk'tan gelen misafirimiz de onu söyledi.

Bununla gurur duyuyoruz" dedi.

Türkçe konuşan ülkeleri kaynaştırmayı hedeflediklerini belirten Şahin, 21 sanatçının Türkçe'nin tanıtımını ve yagınlaşmasını sağlamak amacıyla Türkçe popüler müzikleri seslendirdiklerini kaydetti.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise organizyonun heyecan verici olduğunu ifade ederek, "Bu kadar muhteşem bir gece olacağını tahmin etmiyordum. Bu antik tiyatroda pek çok program yapıldı. Eminim ki yapılanların en mükemmeli buydu. Bu güzel tiyatromuzu dünyanın bilmesi lazım. Bu müzik festivalinin Hierapolis Antik Tiyatrosu'nun tanıtımında çok büyük bir görev yaptığına inanıyorum" diye konuştu.

Galayı, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile diğer protokol üyeleri izledi.

Kaynak: AA