Bursa’nın Kirli Çamaşırlarını Yıkıyor

Bursa’da, 2011 yılında kurulan endüstriyel yıkama işletmesi Nimet Su Limitet Şirketi, otel, hastane, yurt ve restoranların çamaşırlarını kısa sürede yıkıyor.

Bursa’nın Kirli Çamaşırlarını Yıkıyor
Sektörde hizmet gösteren bir çok firmanın şehir dışından gelerek Bursa’da yüksek fiyattan hizmet verdiğini belirten firma sahibi Sait Kartı, “Endüstriyel yıkama Türkiye’de evveliyatı olan bir sektör değil. Yeni yeni oluşmaya başlayan bir sistem. Türkiye’deki turizm potansiyelinin yükselmesi ve özel hastanelerin devreye girmesiyle bu alanda bir açık oluştu. Bunlarında en iyi şekilde yapılabilmesi için bu sektörün daha da gelişmesi gerekiyor” dedi.

Nimet Su Limitet Şirketi sahibi Sait Kartı, endüstriyel yıkama sektöründe Bursa’da çok gelişmiş bir pazar olmadığını, küçük çaplı firmaların şehirde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Sektörde şehrin en büyük firmaları arasında yer aldıklarını vurgulayan Kartı, "Bursa bu alanda gelişmeye müsait bir bölge. Buradaki açığı fark ettik. Bursa’daki birçok hastane, otel Bursa dışında yıkama yapıyor. Buna engel olmak için bu adımları attık.”
Günde 30 ton kirli çamaşırı hijyenik bir ortamda yıkadıklarının altını çizen Sait Kartı, tesislerindeki alt yapının kapasiteyi iki katına çıkarmaya müsait olduğunu dile getirdi.
Kaynak: İHA