Kırşehir'e Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yatırımları

KIRŞEHİR - AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 2013 yılını Kırşehir'de yatırımlara hamle yılı ilan ettiğini belirtti.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Eroğlu'nun Kırşehir'de temel atma ve açılış törenine katıldığını hatırlatarak, kente bazı müjdeler de verdiğini ifade etti.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Bakanlığa bağlı diğer genel müdürlüklerin Kırşehir'de 15 ayrı yatırım için çalıştığını vurgulayan Çalışkan, şu bilgileri verdi:

"Geçtiğimiz günlerde temel atma ve açılış töreni için ilimizi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2013 Yılını Kırşehir'de yatırımlarda hamle yılı ilan etti. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 64 milyon 200 bin lira maliyetli 9, Orman Genel Müdürlüğü 1 milyon 898 bin lira maliyetli 3, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2 milyon 622 bin lira maliyetli 2 ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü 41 bin lira maliyetli 1 yatırımı Kırşehir'e yapıyor. 2013 yılında 15 bin 400 dekar alana 2 milyon 165 bin adet fidan dikilecek. İl genelinde 1 adet içme suyu, 2 adet gölet, 4 adet sulama ve 2 adet taşkın koruma tesisi yapılıyor. 16 köyde 155 bin 400 adet ceviz, badem ve mahlep fidanı dikilecek. Akçakent'e otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacak. Aşıkpaşa Tabiat Parkı ve Seyfe Gölü Tabiat Koruma Alanına yeni yatırımlar yapılacak."

Kaynak: AA