Memleket Gazetesi'nin Kuruluşunun 10. Yıl Dönümü

KONYA - 13 Eylül 2004'te "Konya için yürek yüreğe" manşetiyle yayın hayatına başlayan Memleket Gazetesi, kuruluşunun 10. yılına yeni hizmet binasını açarak girdi.

Gazetenin kuruluş yıl dönümü ve yeni hizmet binasının açılışı nedeniyle düzenlenen törene, AK Parti Konya milletvekilleri Gülay Samancı, Cem Zorlu, Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır, eski milletvekili Hasan Angı, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Müftüvekili Lütfi Ketenci, KSO Başkanı Memiş Kütükcü, KTB Başkanı Uğur Kaleli, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, MHP İl Başkanvekili Hasan Özdemir, KOP Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemici, STK temsilcileri, işadamları, yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri, Memleket Gazetesi, okur, yazar ve çalışanları katıldı.

Memleket Yayın Grubu Başkanı Adem Alemdar, yaptığı konuşmada, bugün, ''Konya için yürek yüreğe'' başlığıyla çıktıkları ilk günkü heyecanı yeniden yaşadıklarını belirtti.

9 yıl önce bugünleri sadece hayal ettiklerini ifade eden Alemdar, şunları kaydetti:

''Allah'a şükürler olsun ki hayallerimizi gerçeğe dönüştü. Memleket, 2004 yılında bir avuç genç tarafından paralarına güvenerek değil, Allah'a ve enerjilerine güvenerek kurulmuş, sadece Konya'yı değil, zamanla tüm Anadolu'yu etkileyecek sağduyulu, demokrasiyi içselleştirmiş, kültürel ve manevi değerleri önceleyen, kimlikli, kişilikli bir duruş için yola çıkmıştı. Kimliğimizi kaybetmeden, duruşumuzu bozmadan yola devam edeceğimizden kuşkunuz olmasın. Çünkü bizler, idealleri uğruna kuru ekmek yemeyi de aç kalmayı da göze almış Anadolu'nun kavruk çocuklarıyız. Kazandıklarımızı paylaşmayı, paylaştıkça daha çok kazanmayı keşfetmiş, Allah'ın vaadine talip olan insanlarız. Basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Seçenlerle seçilenler arasındaki en önemli iletişim kanalıdır. Günümüzde televizyonuyla, radyosuyla, internetiyle çeşitlense de en azından bizim nesil için gazetelerin yeri bir başkadır. Memleket de kurulduğu gibi bir gazete olarak kalmadı, dergileriyle internet siteleriyle zamana ayak uydurdu ve bugün 6 süreli yayını bir o kadar da internet sitesiyle yayın grubu olmayı başarmış; özkaynaklarıyla kendi binasını yapıp, kendi matbaasını kurabilmiş Konya'nın yerli markasıdır.''

Protokol konuşmalarının ardından gazete binasının açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA