Camiler, Nano Teknolojiyle Dezenfekte Ediliyor

AĞRI - Ağrı Müftülüğü tarafından yapılan çalışma kapsamında, kent genelindeki bütün camiler ilk kez nano teknoloji kullanılarak dezenfekte ediliyor.

Müftü İzani Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezindeki camilerde ilk kez bir uygulamaya gittiklerini belirterek, camilerin temizliğinin sağlıklı bir şekilde yapıldığını söyledi.

Halkın daha rahat ve güvenli bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"İbadet edilen yerin temiz olması bizim için önemlidir. Camilerimizi haşerelere karşı ilaçlıyoruz fakat gözle görmediğimiz varlıklar, bakteriler vardır. Biz de bunun için nano teknoloji yöntemini uygulamaya koyduk. Bu yöntemle, bakterilere karşı arındırılmış bir ortamda ibadet edeceğiz. İlk olarak Merkez Camisi'nde bu uygulamayı devreye soktuk. Sırayla şehirdeki bütün camileri, nano teknoloji yardımıyla dezenfekte edeceğiz."

Merkez Cami İmamı Nuri Arslan da haşerelere karşı yılda bir iki kez ilaçlama yaptıkları camileri artık nano teknolojisiyle daha kolay temizlediklerini belirterek, bu teknolojinin Ağrı'da ilk defa uygulandığını söyledi.

Nano teknoloji yöntemiyle camileri dezenfekte ettiklerini vurgulayan Arslan, "Bu yöntemle daha rahat bir ortamda ibadetlerimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu teknik, gözle görülmeyen bakterileri yok ediyor. Müslüman halkımızın rahat bir şekilde ibadet etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Camilerin temizliği konusunda herkesin hassas davranması gerektiğinin altını çizen Turan, "Bu hassasiyet noktasında çalışmalarımız devam edecektir. Gözle görmediğimiz canlıların üremesini, nano teknolojiyi kullanarak önlüyoruz" ifadelerini kullandı.

Nano teknolojiyi kente getiren esnaf Nimetullah Atalay ise bu yöntemin camilerin temizliği için önemli olduğunu vurgulayarak, "Ağrı'da geleceğin teknolojisi olan nano yöntemini uygulamaya başladık. Bu sistem sayesinde kentteki cami hijyeninde kesin çözüme varıyoruz. Şu anda süper güçlü, uzun süreli antibakteriyel koku giderici teknolojiyi Ağrı'da kullanıyoruz" dedi.

Kaynak: AA