Karşıyaka'da Yaz Kursları Sergisi Göz Doldurdu

Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı yaz kursları sona erdi.

Karşıyaka'da Yaz Kursları Sergisi Göz Doldurdu
Yaz aylarında tatil yerlerine gitmek yerine kurslara katılarak, farklı uğraşılar edinenler ilk eserlerinin sergisini açtı. Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı Sergi Salonu’nda açılan ebru, uçak yapımı, resim ve seramik sergisi büyük beğeni topladı. Sergi bir hafta mesai saatleri arasında gezilebilecek.

Karşıyaka Belediyesi, bu yıl ilk kez ücretsiz yaz okulları açtı. Farklı yaş grubunda öğrencilere ve yetişkinlere yönelik dört ayrı merkezde açılan kurslara yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Resim, gitar, ebru, ilkyardım, heykel, drama, mental matamatik, fotoğrafçılık, sinema, bilgisayar, uçak yapımı, satranç, masa tenisi, halk oyunları, uçak yapımı, basketbol, futbol gibi pek çok farklı dalda gerçekleştirilen kurslar Eylül ayı başında sona erdi. Kurslarda en büyük ilgi ise iki ayrı yerde portatif olarak kurulan havuzlarda gerçekleştirilen yüzmeye oldu.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen kurslar sonunda 4 dalda yapılan eserlerin sergisi açıldı. Yoğun ilgi gören açılışta konuşan Sosyal Hizmetler Müdürü Ayfer Çalışkan, “Belediye Başkanımız Cevat Durak’ın desteğiyle bu başarı sağlandı. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Kurslarımız gelecek yıl da aynı şekilde gerçekleştirilecektir “ dedi.

Kaynak: İHA