CHP Konak İlçe Başkanı'ndan, Cinayet Kurbanı Ünlüer'in Ailesine Ziyaret

CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Kara Mustafaoğlu, kendisiyle evlenmek isteyen kişinin teklifini reddettiği gerekçesiyle öldürülen Pınar Ünlüer’in ailesini ziyaret etti.

CHP Konak İlçe Başkanı'ndan, Cinayet Kurbanı Ünlüer'in Ailesine Ziyaret
CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Kara Mustafaoğlu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Paltformu üyeleri Deniz Adıbelli ile Banu Özdemir geçtiğimiz yıl Nisan ayında oğluna tost yaptırdığı sırada O.Ö. tarafından evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle öldürülen Pınar Ünlüer’in acılı ailesini ziyaret etti. 16 Eylül Pazartesi günü İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilecek olan katil zanlısı O.Ö.’nün hak ettiği cezayı alması gerektiğini belirten acılı baba Zeki Ünlüler bunun için anayasada geçerli kanun ve hükümlerin cinayetleri caydıracak nitelikte olması gerektiğini söyledi.

Baba Zeki Ünlüler, “Türkiye’de bayanların da birey olduğunu unutmayalım. Devletin bir an önce bunun için bir kanun çıkarması gerekiyor. Biz yandık, başka kimse yanmasın” diye konuştu.

CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Kara Mustafaoğlu da ailenin acılarına ortak olduklarını ve hukuki süreci yakından takip ettiklerini dile getirdiler. Haklarında koruma kararı verilen kadınların cinayete kurban gittiklerini hatırlatan Başkan Mustafaoğlu, “Hükümet dış politikada gösterdiği tutum ve tavrını ülkenin iç politikalarına da yansıtmalıdır. Sayın Başbakan Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde vurulan İhvan lideri Muhammed Biltaci'nin kızı Esma için gözyaşı döküyor. Tabiî ki bizde yaşanan acıya ortağız. Ancak ortada tasarlanarak işlenen bir cinayetin olduğu iddia ediliyor ve yasalarımız kadın bireylerin yaşam tarzlarını özgürleştirecek nitelikte olması gerekirken daha çok müdahaleci bir politikayı içermektedir” dedi.

Kaynak: İHA