İğdır'da "tarihi Mezar Taşları Dile Geliyor" Projesi

IĞDIR - Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, kaymakamlık olarak hazırladıkları "Tarihi Mezar Taşları Dile Geliyor" Projesinin kabul edildiğini söyledi.

Ersöz, yaptığı açıklamada, Karakoyunlu Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ve Serhat Kalkınma Ajansı'na sunulan projenin kabul edilmesinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, söz konusu projeyle kentteki tarihi mezar taşlarını turizme kazandıracaklarını ifade etti.

Hazırlanan projenin ilçe için faydalı olacağını vurgulayan Ersöz, şunları kaydetti:

"Karakoyunlu döneminden kalan mezar taşları üzerinde bulunan yazıları okumak, incelemek, anlamlarını çözmek, fotoğraflamak ve tüm bu araştırmaları bir kitap halinde yayınlamayı hedefliyoruz. Bu çalışma ilçenin tarihine ışık tutacaktır. Ayrıca Karakoyunlu'da bulunan önemli şahsiyetlerin tespit edilmesi ve mezar taşlarının korunması hedeflenmektedir. Mezar taşlarının edebi ve tarihi değerlerine vakıf olunabilmesi için kitabelerin okunması ve epigrafik değerlerinin ortaya konulması sonucunda yapılan bu transkripsiyon çalışmasıyla mezar taşlarının kimlik bilgileri, doğum ve ölüm tarihleri, cinsiyet ve meslek tespitlerinin yapılması gerçekleşecektir."

Kaynak: AA