Alkollü İçkilerin Satışının Düzenlenmesi

EDİRNE - Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, alkollü içkilerin 22.00-06.00 saatleri arasındaki büfe, bakkal gibi perakende noktalarda satışının yasaklanmasının, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, çıkartılan yasayla bakkalların ve küçük esnafın mağdur edildiğini, yasanın alkol kullanmak isteyenleri restoran, bar ve gece kulüplerine gitmeye teşvik ettiğini ileri sürdü.

Yasada alkol satışının en yoğun 22.00'den sonra başladığının gözardı edildiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti

''Bu yasak öncelikle anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır çünkü bu yasakla büfeciler, bakkallar yani küçük esnaf mağdur olmuştur. Gece 22.00'den sonra alkollü içki satışı yapamayacak olan küçük esnafın gelirinin azalacağı muhakkaktır. İş yerlerinde kiracı olan küçük esnafın, kiranın yeniden uyarlanmasını talep etme hakkı doğmuştur. Kanunun yürürlüğe girmesiyle ekonomik açıdan zarara uğramışlardır. Ciroları ve karları düşmüştür."

Yıldırım, satış yasağının sadece bakkal ve büfe gibi küçük esnafa uygulanan bir yasak olduğunu ileri sürerek, herkese eşit uygulanmayan yasakların iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA