SASKİ, 6 Yeni Arıtma Tesisini Hizmete Açıyor

SAKARYA - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından, 30 milyon 633 bin liralık yatırımla hayata geçirilen 6 yeni arıtma tesisi, hizmete giriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hızırilyas ve Karapürçek Arıtma Tesisleri'nin ardından, 4 Eylül Çarşamba günü Sapanca İçmesuyu Arıtma Tesisleri hizmete alınacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, dünyadaki en ileri arıtma tesislerini Sakarya'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 6 yeni arıtma tesisi sayesinde sorumluluk alanının tüm bölgelere, uzun yıllar sağlıklı içmesuyu ulaştıracaklarını ifade etti.

Sapanca Muradiye köyünde inşa ettikleri tesisin Sapanca merkezde yaşayan vatandaşlara sağlıklı içmesuyu ulaştıracağını kaydederek, "Arıtma tesisi yanında bir de yeni depo inşa ettik. Sapanca'ya uzun yıllar sağlıklı ve bol içmesuyu ulaşması için toplam 2 milyon 927 bin liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu tesisimiz yılda 5,5 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede. Kapasitesi ve teknolojisiyle Türkiye'de en ileri arıtmayı sağlayacak olan bu tesis, Sapanca'da zaman zaman yaşanan bulanıklık ve alg gibi sorunları tamamen bertaraf edebilecek" ifadesini kullandı.

-Muradiye Arıtma 4 Eylül'de Açılıyor

Toçoğlu, 6 yeni arıtma tesisinden Kurtköy, Hacımercan ve Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisleri'nde de son çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"İnşallah, Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisimizin 4 Eylül Çarşamba günü saat 13.00'da gerçekleştireceğimiz açılışının ardından, Hacımercan, Yeşilyurt ve Kurtköy İçmesuyu Arıtma Tesislerini de kısa bir süre içerisinde tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeni arıtma tesislerimizle şehrimizin tüm bölgelerine, dünya standartlarından çok daha iyi değerlere sahip içmesuyu ulaştırmış olacağız."

Kaynak: AA