Küçükaydın: 'Çok Çalışıp Adana’da Büyükşehiri Kazanmalıyız'

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, “Adana’da çok çalışıp Büyükşehir Belediyesini kazanmalıyız” dedi.

Küçükaydın: 'Çok Çalışıp Adana’da Büyükşehiri Kazanmalıyız'
Küçükaydın, partisince Ceyhan’da düzenlenen 58. Danışma Meclisi toplantısında, seçim çalışmalarını en ücra köylere kadar taşımak gerektiğini bildirdi. Yerel yönetimlerde 30 ilde yeni bir sisteme geçildiğini anlatan Küçükaydın, “16 ilimiz ile birlikte 14ilimiz daha büyükşehir olarak bu sayı 30 çıkarıldı. 30 büyükşehirde yaklaşık 150 yıllık bir sistem değişikliğine gidiliyor. Tamamen yeni bir sistem kuruluyor. Yeni sistemde belediyelerin önemi artıyor. Artık bütün hizmeti belediye verecek” diye konuştu.

Adana’da büyükşehirin öneminin düşünülerek, sosyal yapısı da hesaba katılarak seçim çalışması yapılması gerektiğine dikkat çeken Küçükaydın, şunları kaydetti:

“Çalışmalarımızı il çapında Tufanbeyli’nin Şar köyünden Pozantı’nın en ücra köyüne, Kozan’ın Yukarıgeçili köyüne kadar oy vereceğini düşünürsek. Halkın yüzde 70'inin yerli ve Adanalı olduğunu görüyoruz. Burada yerli yapıyı göz ardı etmemeliyiz. Türkiye nüfusunun yüzde 70 in üzerinde Büyükşehir içerisinde yaşamaktadır. Adana’nın nüfusunun da böyle olduğunu düşünmeliyiz. Bu düşüncemiz Adana’ya Güneydoğu’dan gelmiş kardeşlerimizi bir başka anlamda düşündüğümüz anlamına gelmiyor. Bu bir realitedir. Bir diğer husus da küçük ilçelerimizde köy nüfuslarımızın çok fazla olduğu Saimbeyli, Tufanbeyli gibi bazı ilçelerimizde bunu görebiliyoruz. Çalışmalarımızı da yaparken bu hususlara da dikkat etmeliyiz. Burada seçimleri belirleyici köylerimiz ve yeni mahallelerimiz olacaktır. Adana’da çok çalışıp Büyükşehiri kazanmalıyız.”

Siyasette rekabetin olduğunu ancak partisindeki aday adaylarının birbirlerinin açıklarını değil projelerini tartışması gerektiğine dikkat çeken Küçükaydın, “Birbirimizi anlayışla karşılayıp kırmadan dökmeden incitmemeliyiz. Adana’da sahip olamadığımız bir takım şeylere çok çalışıp sahip olmalıyız” dedi.

Kaynak: İHA