Hatay Valisi Lekesiz, Çadır Kentteki Suriyelilerle Bayramlaştı

HATAY - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun çadır kentinde kalan Suriyelilerle bayramlaştı.

Vali Lekesiz, ziyarette yaptığı konuşmada, barışın, sevginin, yardımlaşmanın, dayanışmanın ve güzelliklerin ayı olan ramazanın geride bırakıldığını, arkasından da Ramazan Bayramı'nın eda edildiğini İfade etti.

Bayramların küçüklerin sevindirildiği, yaşlıların, ihtiyaç sahiplerinin hatırlandığı, kardeşlik ve barış duygularının daha da güçlendiği büyülü bir atmosfere sahip olan çok müstesna günler olduğunu kaydeden Lekesiz, şunları söyledi:

"Bu bayramdan hep beraber daha da çok güçlü bir şekilde çıkacağımızı umut ediyorum. Sizlerin, bizim burada misafirimiz olarak 3'ncü ramazan ayınız ve bayramınız. İnşallah ülkenizde mümkün olan en kısa zamanda huzur barış hakim olur. Önümüzdeki Kurban Bayramı'ndan itibaren hayırlısıyla yuvanızda yurdunuzda, memleketinizde bayramlarınıza girersiniz. İnşallah, biz de gelir orada bayramda misafiriniz oluruz. Bayramda boynunuz bükük, hüzünlü kalmayasınız diye byarm sevincini, mutluluğunu olabildiğince hissedesiniz diye jandarma komutanımız, emniyet müdrümüz, sağlık müdürmüz, müftümüz, vali yardımcılarımız, hep beraber sizlerle beraber bayramlaşmak varsa taleplerinizi dinlemek için buradayız. İnşallah yurdunuzda şiddet sona erer, sevgi ve barış yeniden hakim olur. Siz de yuvanıza yurdunuza dönersiniz."

Lekesiz, çadır kentte bir yıldır Arapça eğitim alan 483 öğrencinin karne dağıtım törenine de katılarak öğrencilere karnelerini verdi ve bayramlarını kutladı.

Bayramlaşma programına, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş katıldı.

Kaynak: AA