Müsiad’da İslam Coğrafyası Konuşuldu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesinde gerçekleştirilen geleneksel bayramlaşma töreninde, İslam coğrafyası ve Türkiye konuşuldu.

Müsiad’da İslam Coğrafyası Konuşuldu
MÜSİAD Konya Şubesi’nde gerçekleştirilen törene, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammed Uğur Kaleli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Ramazan Ayının bu sene Konya şehrinde manevi iklimini hissettirdiğini belirterek, “Ülkemizde bu güzel havayı zaman zaman bulandırmak isteyen, belli güç odaklarından destek alan Türkiye’nin büyümesini gelişmesini engellemeye gayret eden bazı yapılar var. Muhakkak ki, milletimizin sağduyusu bunlara prim vermeyecek. İslam coğrafyasında yaşananlarda hakikaten bizleri üzmektedir. Bu günlerde orada zulüm yaşayanlara dualarımızla destek vermemiz gerekiyor” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul da, geleceğe daha emin adımlarla ilerlemek için birlik ve beraberlik duygusunun daha fazla yaşaması gerektiğini söyledi.

Tüm İslam coğrafyasındaki zulmün son bulmasını istediklerini vurgulayan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, “Mısır’dan gelen haberler, Suriye’de devam eden zulüm, Myammar’da, Somali’de yaşananlar bayramımızın buruk geçmesine sebep oluyor. Bizlere düşen görev onlar için dua ederken, çok daha fazla çalışıp çok daha fazla gayret etmek” şeklinde konuştu.

MÜSİAD’da hep birlikte bayramı kutlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de, “MÜSİAD hepimiz için çok değerli. Biz ticarete dair etik değerleri, hayata dair etik değerleri, bu ocakta hep birlikte paylaşıyoruz. Bu ocağın ülkeye kattığı enerji, hepimiz için çok değerlidir. Bizler, bu ülkenin sevdalısı, çilekeş sanayicileri olarak ürettiklerimizi bu ülke için seferber ettik. Ülkemizin son on yılda yakaladığı çıkışı, bu sevdalıların sevdasına borçlu. Cenabı hak bu sevdayı bizden almasın” dedi.

İslam coğrafyasındaki yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammed Uğur Kaleli de, “Konya her zaman birlik beraberlik ve kardeşliğin üst seviyede göstermiştir. Bizim dünden daha fazla bir ve beraber olmamız gerekli” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların arından bayramlaşma programı son buldu.
Kaynak: İHA