Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Balıkesir'de

BALIKESİR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, "27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan ihtilalleri, muhtıraları ve e-bildirileri devri kapanmıştır. Bu Ergenekon, işte o dönemde millete rağmen yapılan darbelerin, hareketlerin hesabı. O bitti artık, o iş bitti. Artık yeni bir Türkiye var. O hesap görülüyor" dedi.

Uğur, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Tören öncesi gazetecilerin, Ergenekon davası kararlarına ilişkin sorularını yanıtlayan Uğur, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını söyledi.

Gücünü milletten alan bir iktidarın işbaşında bulunduğunu vurgulayan Uğur, şunları kaydetti:

"27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan ihtilalleri, muhtıraları ve e-bildirileri devri kapanmıştır. Bu Ergenekon, işte o dönemde millete rağmen yapılan darbelerin, hareketlerin hesabı. O bitti artık, o iş bitti. Artık yeni bir Türkiye var. O hesap görülüyor. Suni gündemlerle milleti yoranlar, ona hesap veriyor. Artık yeni bir Türkiye var. Yeni Türkiye'de daha demokrat bir Türkiye. Türkiye artık eski Türkiye değil. Darbelerin olduğu, muhtıraların verildiği Türkiye bitti. Biz AK Parti olarak gücümüzü milletten alıyoruz. Milletimiz neyi arzu ediyorsa onu yapıyoruz. Gücünü darbelerden alanlar, milletin desteğiyle iktidar olamayanlar bundan rahatsız."

"Tabii gücünü milletten almayan, darbelerden alanlar şimdi meydanlara çıkıp 'Özgürlük istiyoruz. Bizim hayatımıza müdahale ediliyor' diyorlar" ifadelerini kullanan Uğur, şöyle devam etti:

"Efendim ne özgürlüğü? Parke taşlarını sökme özgürlüğü. Belediye otobüslerini tahrip etme özgürlüğü. Esnafın camını, çerçevesini kırma özgürlüğü. Kamu düzenini bozma özgürlüğü istiyorlar. Böyle bir özgürlük yok. Kamu düzenini bozarsanız emniyet güçleri size mani olur. Buna müsaade etmez. Halk da müsaade etmez. Milletten yüz bulamayanlar, milletin desteğini alamayanlar, iktidar olamayanlar, muhalefette bu çapulcuları destekliyor. İstiyorlar ki ortalığı karıştıralım, bulanık suda balık avlayalım. Öyle yağma yok. Çünkü kesinlikle muvaffak olamayacaklar."

-"Kanın akmadığı, çatışmanın olmadığı, şehidin gelmediği günler geçiriyoruz. Bundan rahatsız olanlar var"

Uğur, daha sonra bayramlaşma töreninde partililere hitap etti. Güneydoğu'da 7-8 aydır çatışma yaşanmadığına dikkati çeken Uğur, şehit cenazesi gelmemesinden rahatsızlık duyan çevrelerin bulunduğunu ileri sürerek, "Kanın akmadığı, çatışmanın olmadığı, şehidin gelmediği günler geçiriyoruz. Bundan rahatsız olanlar var. İstiyorlar, bekliyorlar ki çatışma olsun, şehit gelsin, ortalık karışsın. Öyle bir şey olmuyor, inşallah olmayacak. Hükümetimiz kanın durdurulması, terörün bitirilmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor. Güneydoğu'da da güzel bir ortam var. Dükkanlar açık, kepenkler kapanmıyor. Huzurlu bir ortam var. İnsanlar yaylalara çıkıyor. Barış süreci, çözüm ortamı devam edecek" diye konuştu.

Türkiye'de milleti memur gibi gören devlet anlayışı devrinin kapandığını aktaran Uğur, "Bizim farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Biz milleti 'sağcı solcu, Alevi Sünni, ilerici gerici' diye bölmeden herkese kucağımızı açıyoruz. Maalesef bu ülkede her zaman bir düşman yaratıldı. 'İrtica geliyor, laiklik, cumhuriyet elden gidiyor' denildi. 'İnsanlar ilerici gerici, Alevi Sünni' diye bölündü. Sağcı solcu birbirine vurdurularak ihtilal yapıldı ama bu devir kapandı. Bundan sonra Türkiye'nin önü açık" dedi.

Uğur, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlere Balıkesir'in büyükşehir statüsüyle katılacağını, bu seçimlerden de partisinin birinci parti olacak çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA