Maliye Bakanı Şimşek, Anne ve Babasının Mezarını Ziyaret Etti

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, anne ve babasının mezarlarını ziyaret etti.

Maliye Bakanı Şimşek, Anne ve Babasının Mezarını Ziyaret Etti
Uçakla Diyarbakır'a ardından memleketi Batman'a gelen Bakan Şimşek, beraberinde Batman Valisi Yılmaz Arslan'la birlikte, doğup büyüdüğü köy olan Gercüş ilçesine bağlı Arıca’ya geçerek, annesi Mehdiye Şimşek'in mezarını ziyaret etti. Mezarlık çıkışında etrafını saran köy çocuklarına Batman Petrolspor forması ve oyuncak dağıtan Bakan Şimşek, ikindi namazını köy camisinde kıldıktan sonra köylülerle bir süre sohbet etti.

Köylülerin taleplerini dinleyen Bakan Şimşek, daha sonra Gercüş'e geçerek babası Hasan Şimşek’in metfun bulunduğu mezarlığı ziyaret etti.

Bakan Şimşek bir süre öğretmen evinde dinlendikten sonra, iftarını Gercüş Anadolu Öğretmen Lisesi'nde açtı. Köy muhtarları, belde belediye başkanları ve vatandaşların katıldığı iftar yemeğinde konuşan Bakan Şimşek, “İnşallah bu Ramazan ayında hep beraber tattığımız bu huzur ortamını, Ramazan sonrasında da o duygularla devam ettiririz. İnşallah Ramazan ayı, Ramazan Bayramı hem Gercüş için, hem Batman için, hem de Türkiye için, bütün İslam alemi için hayırlara vesile olur, güzelliklere vesile olur. İnşallah Ortadoğu'da kanayan yaraların sarılmasına, buradaki sıkıntıların aşılmasına vesile olur. Özellikle köylerinden buraya kadar gelen muhtar kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA