"Yaz Kur'an Kursları'nda Spor Yapıyoruz" Projesi

EDİRNE - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen "Yaz Kur'an Kursları'nda Spor Yapıyoruz" Projesi kapsamında Edirne'deki 450 Kur'an kursuna spor malzemesi dağıtıldı.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Hacılar Ezanı Camisi'nde düzenlenen törende gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların Kur'an kurslarına olan ilgisinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Proje sayesinde kurslara katılan öğrencilerin spor yaptığını belirten Üzüm, öğrencilere spor malzemesi dağıtılmasının spora teşvik açısından önemli olduğunu ifade etti.

Projenin, uzun vadeli faydalarının olacağına inandıklarını aktaran Üzüm, "İnşallah bu çalışma sporun sağlık için hayat boyu yapılmasını da sağlayacak. Toplumda spor bilincinin geliştirilmesiyle insanlar hem daha sağlıklı hem de daha verimli ve başarılı olacak. Bu hizmetin camilerde verilmesiyle hem manevi değerlerle hem de sporla gelişen çocuklar ülkemize, devletimize ve milletimize daha büyük katkıda bulunacak" diye konuştu.

Üzüm, projenin Kur'an kurslarına olan ilgiyi artırdığını kaydetti.

-"Çocukların sporu yaşam tarzı haline getirmesini amaçlıyoruz"

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak da il genelinde Kur'an kurslarına 20 tenis masası, 100 futbol topu, 100 voleybol topu ve 200 satranç takımı dağıtıldığını belirtti.

Ocak, projeyle Kur'an kurslarında eğitim gören çocukların daha eğlenceli zaman geçirmelerini sağlayarak, spora küçük yaşta başlamalarını ve sporu bir yaşam tarzı haline getirmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Kur'an kursundaki dersin ardından spor malzemelerini teslim alan öğrenciler, antrenörler eşliğinde cami avlusunda satranç, masa tenisi, futbol ve voleybol oynadı.

Kaynak: AA