Saruhanlı'daki 32 Yıllık İstimlak Davasında Uzlaşma

MANİSA - Saruhanlı'da mülkiyet sahibi ile belediyenin anlaşmazlığından dolayı 32 yıldır devam eden istimlak sorunu, çözüme kavuştu.

Saruhanlı Belediyesi, 32 yıl önce istimlak edilmeden kamulaştırıldığı gerekçesiyle açtığı davayı kazanan ve geri aldığı arazisinin etrafına tel örgü çekerek sanayi yolunun kapanmasına neden olan mülkiyet sahibi Ali İhsan Adsalan ile anlaşma sağladı.

Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, mülkiyet sahibi Ali İhsan Adsalan ve oğlu Mustafa Adsalan ile sanayi sitesinde bir araya gelerek, tel örgü ile kapatılan yolda el sıkışıp anlaşma sağladıklarını duyurdu.

Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adsalan ailesine buradaki 2 bin 260 metrekarelik araziye karşılık İncemera mevkisinde 20 dekar arazi vererek anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Sorunun çözüme kavuştuğunu ifade eden Yaralı, "Bu işi bayram arifesinde tatlılıkla sonlandırdığımız için mutluyuz. Sanayi yolunun kapanmasından dolayı esnafımızın mağduriyeti gündeme gelmişti ancak kısa süre içinde sorunu çözerek, esnaf arkadaşlarımızı çok fazla mağdur etmeden sonuca ulaştık. Anlayışlı ve duyarlı davranışlarından dolayı Adsalan ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Mustafa Adsalan ise "Esnaf arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Gösterdiği yakınlık, ilgi ve alakadan dolayı Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı'ya da teşekkür ediyoruz" diye konuştu

Kaynak: AA