Aldırmaz’dan “Soruşturma İzin Talebi” Açıklaması

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bazı gazete ve haber portallarında yer alan Basın Savcılığı’nca İçişleri Bakanlığı’ndan şahsı ile ilgili istenen soruşturma izni talebine yönelik haberlerle ilgili yaptığı açıklamada “Basın savcılığının bazı iddiaları ihbar Kabul etmesi rutin bir uygulamadır.İddiaların gerçek dışı olduğunun inceleme neticesi ortaya çıkacak olması bizim açımızdan memnuniyet vericidir” dedi.

Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bazı gazete ve haber portallarındaki iddiaların gerçekle ilgisinin bulunmadığını belirterek şunları kaydetti:
“İhbar Kabul edilen iddialarla ilgili bazı bilgileri kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Ancak öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki, Basın Savcılığı’nın bazı haberleri ihbar kabul etmesi olağandışı bir durum değil, rutin bir uygulamadır. Öte yandan söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğunun inceleme neticesinde ortaya çıkacak olması bizim açımızdan da memnuniyet vericidir.

İddialara gelince;
2011 yılında Temsa’dan aldığımız 10 otobüsün fiyatının daha önceki dönemde alınan 120 otobüsten pahalı olduğu öne sürülmekteyse de, bu akıl dışı bir iddiadır. Adanalı Temsa’dan Adanalıların toplu taşıma hizmetinde kullanmak için belediyemize kazandırdığımız otobüsleri Devlet Malzeme Ofisi vasıtası ile aldık. Fiyatları devlet tarafından belirlenen bir satın alma işleminde devletin zarara uğratıldığı düşünülebilir mi?
Rahmetli İsmail Hakkı Develi, belediyemizde Genel Sekreter olmadan önce 8 yıl Seyhan İlçemizde Kaymakamlık yapmış ve güvenilir devlet adamlığı ile her yerde halkın sevgisini kazanmıştır.Devlet deneyiminden yararlanmak için Belediyemizde görev almasını istediğimiz Rahmetli İsmail Hakkı Develi yaklaşık 1 ay Genel Sekreterlik görevini yerine getirebilmiştir. Kaymakamlık ve Genel Sekreterlik görevlerini yaptığı süreçte de Adana’ya önemli hizmetler vermiştir. O’nun adının ya da imzasının kullanılarak devlet ciddiyetine yakışmayan işlemlerin yapılması mümkün değildir. Rahmetliyi artık ebedi istirahatgahında rahat bırakmak gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile İsmail Hakkı Develi’yi bir kez daha rahmetle anıyorum.

Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinin hayata geçirilmesi için başkanlık makamına verilen 40 milyon liralık borçlanma yetkisinde bir partinin grup kararı aldığı ve şahsımın bu grup kararını by-pass ettiği yönündeki iddilalar komik olmaktan bile öte bir durumdur. Böyle bir şey söz konusu değildir. Meclis üyelerinin parti grup kararına uyup uymamaları kendilerini ve partilerini bağlar. Bu sadece parti içi bir durumdur.

Öte yandan 40 milyon liralık borçlanma yetkisinde sadece o parti değil mecliste grubu bulunan tüm partilerin üyelerinden alınmış bir destek olduğu da ortadadır.

Kamu kaynaklarının kişisel reklam için kullanıldığı görüşü de ciddiye alınacak bir iddia değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanlarımız ve devlet büyüklerimiz Adana’ya geldiğinde, dini ve milli bayramlarımızda, ayrıca kamuyu ilgilendiren konularda ve belediye hizmetlerinin tanıtılması noktasında kullanılan mecralar, bağımsız bir belediye başkanının siyasi ikbaline nasıl vesile olabilir? Üstelik 869 mahallesi bulunan bir kentte sözü edilen panolardan sadece 11 tane bulunmaktadır.

Sonuç olarak; Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nden menfaat temin edemeyince hiçbir şekilde ciddiye alınmayacak yayınları ile kafa karıştırmaya çalışanların iddialarını Basın Savcılığı rutin bir uygulama ile ihbar kabul etmiştir. Sahsıma ve belediyemize zorlama suçlamalar yöneltilmiş, hatta bu konuda o kadar ileri gidilmiş ki ortaya traji komik durumlar çıkmıştır. Bunlar, Adana’ya yapılan hizmetleri karalamaya ve yapılacak hizmetlerin önünü kesmeye yönelik beyhude çabalardır. Hatırlanacağı üzere, aynı iddialar farklı ifadelerle aynı çevreler tarafından daha once de dile getirilmiş, tamamı İçişleri Bakanlığı’nca inceleme konusu yapılmıştır”
Aldırmaz, hiçbir siyasi hesap yapmadan sadece Adanalı’ya en iyi hizmeti vermenin çabasında olmaya olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA