Nükleer Karşıtları Antalya Yolunu Trafiğe Kapattı

İçel’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu nükleer santralini protesto eden nükleer karşıtları, Antalya yolunu trafiğe kapattı.

Nükleer Karşıtları Antalya Yolunu Trafiğe Kapattı
CHP İçel milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer’in de bulunduğu nükleer karşıtları, Büyükeceli Belediye binası önünde toplanıp Antalya yolundan nükleer santral yoluna kadar açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla yürüdü. Jandarma ve polislerin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde grup, Antalya yolunu yaklaşık bir saat trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı. Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağılırken, bazı göstericiler ise nükleer santral tabelasını boyadı

İçel Nükleer Karşıtı Platform Dönem sözcüsü Sabahat Arslan yaptığı basın açıklamasında, Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının yıldönümü nedeniyle, ölen insanları saygıyla anmak için toplandıklarını kaydetti.

Nükleer santrallerin kurulum amacının nükleer silah hammaddesinin üretilmek olduğunu ve Rusya’nın tamamen sahip olacağını ifade eden Arslan, “Nagazaki, Hiroşima ve Çernobil’de ve en son Fukuşima’da yüz binlerce insanı öldüren, yüz binlerce kilomektrekarelik toprağı kirleten, doğayı yok eden ölüm makineleri olan nükleer santraller, şimdi de ülkemizde insanlara ve doğaya zarar vermek için kurulmak isteniyor” dedi.

Akkuyu nükleer santralin enerjide Rusya’ya bağımlılığımızı daha çok arttıracağını iddia eden Arslan, “Ülkemizi nükleer çöplük haline dönüştüreceğini, yöre halkına iş, aş sağlamayacağını, bölgemizde ekolojik dengeyi bozacağını, kurulum amacının Rusya’ya rant kazandırmak olduğunu biliyoruz. Bunun için hükümeti, ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA