İzmir'den Silivri'ye Gidecek Otobüslerin Engellendiği İddiası

İZMİR - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Ergenekon Davası"nın karar duruşması için Silivri'ye gidecek otobüslerin engellendiği iddialarına ilişkin "Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları ile CHP üyelerinden oluşan grup, dün Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne gidecek otobüslerin polis tarafından engellendiğini iddia ederek, engellemeyi protesto etti. "Her yer Silivri, her yer taarruz" pankartı açan gruptakiler, sloganlar attı.

Ali Engin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "asrın davası" olarak adlandırılan davanın iftira ve senaryo davası olduğunu savundu. Duyarlı yurttaşların mahkemeye gitmek istediğini aktaran Engin, "AKP diktatörlüğü, onun valileri, kaymakamları ve emniyet müdürleri yurttaşları hukuksuz olarak engelledi, bunu şiddetle kınıyoruz. Bu dava tüm inandırıcılığını yitirmiştir. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu Sözcüsü ve İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner de davanın bir darbe davası olduğunu söyleyerek, "Bu darbe Cumhuriyet devrimlerine, Atatürk'e karşıdır" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından Konak Meydanı'ndaki İlk Kurşun Anıtı'na kadar yürüyerek oradaki Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin protestosuna katıldı.

Kaynak: AA