Didim Belediyedi'den Ekmek Zammı Açıklaması

Didim Demokrasi Platformu Üyeleri Didim’de yüzde 20 zam oranı ile satış fiyatı 75 kuruştan 90 kuruşa çıkarılan ekmeğe yapılan zammın geri alınması için Belediye Başkanı Mümin Kamacı’yı ziyaret ederek, destek istedi.

Didim Belediyedi'den Ekmek Zammı Açıklaması
Belediye Başkanı Mümin Kamacı, temel tüketim maddelerinden olan ekmeğe yapılan zammın geri alınması için çalışma yürüteceklerini bildirdi.
Didim Demokrasi Platformu üyeleri Didim’de geçtiğimiz ay içerisinde 250 gram ekmeğin satış fiyatının Didim Ticaret Odasının onayıyla 75 kuruştan 90 kuruşa çıkarılmasının ardından zammın geri alınması için başlattıkları çalışma kapsamında Belediye Başkanı Mümin Kamacı’yı ziyaret etti. Demokrasi Platformu sözcüsü Haydar Pınarbaşı ekmeğin temel tüketim maddelerinden olduğunu ve ekmeğe yapılan %20lik zammın vatandaşın ekmeğe ulaşımını zorlaştırdığını söyledi.

Pınarbaşı 5362 sayılı yasa kapsamında Belediyelerin yapılan zamlara itiraz etmek hakkı olduğunu ve Kocaeli, Şanlıurfa Belediyelerinin benzer itirazlarda bulunarak ekmeğe yapılan zammı geri aldırdığı örneğini belirterek “Zammın geri alınması için görüşmeler yapmanızı, itiraz hakkını kullanmanızı ve desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Pınarbaşı, halkın ekmeğe daha uygun şekilde ulaşabilmesi için belediyece yapılacak bir ‘Halk Ekmek’ tesisinin de beklenti olduğunu dile getirdi.

BAŞKAN DESTEK VERDİ
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı’da belediyenin vatandaşı ilgilendiren her konunun içerisinde olduğunu belirterek “Ekmeğe yapılan zamma karşılık demokratik tepkinizi dikkate alacağız. 3-5 kişinin yaptık odlusuyla değil, neye göre zam verildiğini araştıracak ve arkadaşlarımızla yasal çalışma başlatacağız. Ayrıca bu durum ülke gerçeği olan memura işçiye verilen zam ile orantılı mı ? Bu işin önüne düşeceğiz.” dedi.

Başkan Kamacı halk ekmek için ise ‘Yarın başlarız dersek yanlış olur. Ancak ustalık dönemimizde belediyemiz Büyükşehir belediyesine dahil olacağından bu tür insan odaklı projeler geliştireceğiz” dedi.

ROTARYANLARA CEVAP…
Pınarbaşı görüşmenin ardından Demokrasi Platformunun ekmek zammının geri alınması talebinde ilçede ‘askıda ekmek var’ uygulamasının Didim’de ekmeğe ulaşamayan vatandaşlar olduğu gerçeğini kanıtlar nitelikte olduğunu belirten ve bu projenin ‘dayanışma’ olmadığını ifade eden açıklamalarına ‘Askıda Ekmek Var’ projesi sahibi Didim Rotaract Kulübünden gelen kınamaya da cevap verdi.

Pınarbaşı, dayanışma kültürü yüksek bir halk olunduğunu belirterek “Dayanışmayı Rotary Kulübünden öğrenecek değiliz. Biz bu projeyi eleştiriyoruz, derdimiz Rotary Kulübü ile değil. Askıda ekmek Var projesinde veren el belli ancak alan belli değil. Biz alan eli düşünerek sadaka kültürüne karşı geliyor ve zammında geri alınmasını istiyoruz. Ekmek temel tüketim maddesidir ve birilerinin tevazusu olmadan da vatandaşlar buna kolaylıkla ulaşabilmelidir” dedi.

Kaynak: İHA