Büyükşehir Belediye Ramazan Bayramı’na Hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nın huzurlu ve sorunsuz bir şekilde yaşanması için tüm birimlerde gerekli tedbirleri aldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından, vatandaşların mezar ziyaretlerini huzur içinde gerçekleştirmeleri için temizlik çalışmalarını yaparak, güvenlik tedbirlerini artırdı. Mezarlık ziyareti yapmak isteyenlerin, Konya’daki 113 mezarlıktaki tüm verilerin bulunduğu Mezarlık Bilgi Sistemi’ni internet üzerinden ve büyük mezarlıkların girişindeki kiosklardan görebilecek. Çevre ekipleri, bayram süresince vatandaşların rahat ve sükununu bozacak gürültünün önlenmesi için gerekli denetimleri yaparken, hava ve gürültü kirliliği ile ilgili her türlü şikayete cevap verecek. Temizlik ekipleri ise kaldırım, yol, alt geçit ve bariyer temizleme araçları ile şehir merkezinde temizlik hizmetlerini gerçekleştirecek. Ayrıca, bayram süresince açık alanlarda haşere ile mücadele kapsamında gerekli çalışmalar sürdürülürken; başıboş hayvanlarla ilgili rehabilite çalışmaları ilçe belediyeleri ile birlikte yapılmaya devam edecek.

TOPLU ULAŞIM BAYRAMDA YÜZDE 50 İNDİRİMLİ
Bayram süresince Pazar tarifesi uygulaması ile hizmet verecek olan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı. Otobüs ve tramvaylar bayram süresince yüzde 50 indirimli olarak hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da Ramazan Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Bayram tatili süresince Otogar ve Çevre Zabıta Amirlikleri’nde 24 saat, Mevlana Müzesi çevresinde 08.00-19.00 arası, şehir merkezinde 08.00-24.00 arası hizmet verilecek. Zabıta ile ilgili şikayetler için 265 01 93 no’lu telefon aranabilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar; su ve kanalizasyon arızaları için ALO 185’i veya 221 61 00 numaralı telefonu arayabilecekler.

Bayram süresince normal mesaisine devam edecek olan İtfaiye Daire Başkanlığı; Aydınlık, Meram, Karatay ve Bosna Hersek Grup Amirlikleri’nde çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşlar, yangın ve benzeri tabii afetlerle ilgili ihbarlarını 110 hattına bildirebilecekler.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde de bayram süresince, yol, tretuvar, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek, Acil Müdahale Ekibi hizmet verecek.
Kaynak: İHA