Habur Tır Parkı İhalesinde Usulsüzlük Yapıldığı İddiası

ŞIRNAK - Şırnak İl Özel İdaresi tarafından 7 Haziran 2013 tarihinde kapalı zarf usulü ile yapılan tır parkı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Şırnak İl Özel İdaresi tarafından 7 Haziran 2013 tarihinde tır parkında bulunan işletmeler 3 yılığına kiralanmak üzere kapalı zarf usulü ile ihaleye çıkartıldı. İhalenin hem usulsüz hem de kendilerine haber verilmeden yapıldığını savunan eski tır parkı işletmecisi Cangir Bilin ihalenin iptali için Şırnak Cumhuriyet Savcısına suç duyurusunda bulundu.

Bilin, yaptığı açıklamada, Habur Sınır Kapısında bulunan lokanta ve işletmelerini taşeron firma olarak işletmekte olduğunu söyledi.

İl Özel İdaresine ait 5 bin araç kapasiteli tır parkını 2006-2009 yılları arasında işlettiğini ifade eden Bilin, şöyle konuştu:

"2009 yılından şu ana kadar Silopili 2 şahıs tarafından bakım nedeni ile çadır ve baraka olarak işletiliyor. Yaklaşık 5 bin şoförün tüm ihtiyaçlarını bu iki şahıs bu çadır ve barakalarda görmektedir. Ancak 2013 yılında benim ve hiçbir esnafın haberi olmadan kapalı zarf usulü ile Silopi nüfusuna kayıtlı Yusuf Bilin'e cüzi bir miktara verilmiştir. Biz usulsüz bir şekilde yapılan bu ihalenin tekrarlanmasını istiyoruz. Bu nedenle ihalenin iptali için suç duyurusunda bulundum."

Kaynak: AA