Aktivistler, Enli Yokuşu'nu Da Rengarenk Boyadı

Beyoğlu’ndaki Salı Pazarı Yokuşu’nu gökkuşağı renklerine boyayan Hüseyin Çetinel’e destek için toplanan vatandaşlar, aynı caddenin bir alt sokağı üzerindeki Enli Yokuşu’nu da renkli boyalarla boyadı.

Aktivistler, Enli Yokuşu'nu Da Rengarenk Boyadı
Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine Salı Pazarı Yokuşunda toplanan yaklaşık 150 aktivist, Beyoğlu Belediyesi’nin merdivenleri griye boyamasını protesto etti. Grup, üzerlerinde ‘Faşizme inat, rengarenk hayat’ yazılı dövizler taşıyarak, ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ ve ‘Ya hep beraber, ya hiç birimiz’ şeklinde sloganlar attı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Dilan Mehmetoğlu, “Biz burada, burada toplanan yüzlerce insan, şu sözü söylemeye geldik; ‘Aldırma Hüseyin bu kalabalık seninle, bu kalabalığın yüreği Ankara’da, Ethem’le, Antakya’da Abdullah’la, İsmail’le, Sarıgazi’de Mehmet’le, Okmeydanı’nda Berkin’le” şeklinde konuştu.

Yapılan eyleme destek için katılan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, “Burada bir renklilik var ve bu renklilik aynı zaman tüm zenginliğinde temsilidir. Bu renkliliği ortadan kaldırarak değil bu renkliliği kabul ederek hep birlikte hep bir arada barış içinde yaşamak, doğru olan bu. Onun için gökkuşağı güzeldir, renklidir ve motivasyonu yükselticidir ve birbirimize sevgiyi birbirimize barışı temsil eden renklerdir. Bu renkleri sahiplenmek, bunu grileştirmemek beklide en doğrusudur. Onun için burada destek vermeye geldim” dedi.

Daha sonra grup Salı Pazarı Yokuşu’nun bir alt sokağında bulunan Enli Yokuşu’na geçerek burada ki merdivenleri de gökkuşağı rengine boyadılar.

Merdiveni boyamak için gelen genç bir kız, “Sabah olanlardan sonra bir şey söylememe gerek yok. Zaten keyifli her taraf rengarenk, bunu görünce herkes mutlu oluyor” derken, üniversite öğrencisi Müge Dalkıran ise, “Renkli daha iyi olduğu için buraya geldik. Hayat renkli daha güzel. Boyamız yeterse boyayacağız. Burayı bitirince bir başka merdivene daha başlayacağız. Umarım her yer rengarenk olur” dedi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından merdivenleri boyadı ve ardından sloganlar atarak buradan ayrıldı.
Kaynak: İHA